Middagsfrids stora matkasse – Del 5

Den sista rätten i Middagsfrids stora matkasse är nu lagad och vår tid med dem är slut för den här gången. Måste säga att jag är imponerad över de fina råvaror som vi fick hem för snart två veckor sedan. Bara fräscha grönsaker och mycket ekologiskt! I sin helhet är vi nöjda med matkassen och jag kan tänka mig att den passar mycket bra till familjer med lite äldre barn (över 10 år i alla fall). Vårt matsvinn har under de här två veckorna varit närmare noll. Det bra för både plånboken och miljön. Här kommer nu till slut den sista delen i vårt test av stora matkassen från Middagsfrid.

Pestofyllda köttfärslimpor med äpple- och broccolisallad

Igår var det lördag och på menyn stod sista måltiden med Middagsfrid för denna gång. Måste säga att det är en riktig fröjd att få skriva matkasse recensioner när man får laga sådan god mat. Receptet lät dessutom som ett riktigt härligt helgrecept. Vi var lyriska och hungriga när vi satte igång genom att slå på ugnen på 225 grader samt ta fram 50 g smör för att få det till rumstemperatur. Därefter skars 1 kg potatis och 2 st rödlökar till 1 cm stora klyftor och lades på en ugnsplåt. En stor skvätt olivolja ringlades över innan det hela toppades med lite salt och peppar. In högt upp i ugnen för stekning i 10 minuter.

3 matskedar ströbröd blandades med 1/2 dl vatten och ett ägg i en bunke. Därefter tillsattes två tredjedelar av en burk röd pesto, lite salt och peppar samt 500 g lammfärs. Det hela blandades ihop till en smet som sedan formades till fyra lika stora köttfärslimpor. Limporna fick sedan plats i mitten på ugnsformen tillsammans med potatisen och rödlöken som nu varit inne i 10 minuter. När limporna tagit plats på formen placerades den nu i mitten av ugnen och allt stektes vidare i 25 minuter.

Under tiden plåten var i ugnen blev det dags för oss att göra dagens sallad som skulle bestå av broccoli, kålrabbi och äpple. De olika delarna sköljdes och delades i tärningar, stavar och buketter. Därefter blandades det hela ihop tillsammans med lite olivolja, vitvinsvinäger samt lite salt och peppar. Kålrabbi är något jag aldrig ätit innan, och det här är ännu ett plus med matkassar – att man får testa nya roliga recept.

Vi hann även med att göra ett pestosmör på resten av peston samt smöret som nu nått rumstemperatur. Det var inte svårare än att lägga allt i en skål och blanda ihop med hjälp av en gaffel och vi blev klara med det lagom till att limporna var klara i ugnen. Det var dags för servering helt enkelt!

Slutbetyg: 5 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng