Middagsfrids stora matkasse – Del 4

Veckan har varit hektisk med mycket jobb för oss båda i hushållet vilket medfört att förra veckans kasse totalt räckte ganska perfekt för 2 personer i 2 veckor. Någonting att ha i åtanke när man jämför matkassar. Idag får ni del fyra och imorgon lagom till söndagsmiddagen kommer del fem.

Cashewbollar med varm vitlökssås

Vi har inte provat på någon leverantörs vegetariska matkassar ännu. Däremot har alla de matkassar vi testat innehållit minst ett vegetariskt recept. Det är kul att se hur matkasseleverantörerna tar sitt ansvar genom att lägga in vegetariska recept i sina kassar. Det låter många familjer som kanske inte själva valt att äta vegetariskt, att få en vegetarisk måltid i veckan. Det är genom såna små enkla saker vi tillsammans kan jobba för en värld med mindre utsläpp.

Cashewbollar med varm vitlökssås var middagsfrids stora kasses vegetariska recept och jag blev väldigt intresserad av namnet. Det här skulle bli något jag aldrig testat förut!

Jag började med att sätta igång en kastrull för att koka potatis. Samt därefter en till kastrull som fylldes med 2 liter vatten och två buljongtärningar. Grönsaksbuljong fick det bli denna gång (I middagsfrids recept specificerar de nämligen inte vilken typ av buljong de vill att vi ska använda). När kastrullerna var igångsatta var det dags att sätta igång med cashewbollarna.

En påse (150 gram) cashewnötter mixades i en bunke. Till det adderades en grovriven gul lök, en påse riven västerbottensost, en och en halv deciliter ströbröd, salt, peppar och till sist två stycken pressade vitlöksklyftor samt två ägg. Det hela blandades ihop till en smet. Av smeten formade jag sedan ca 25 st bollar som lades i det nu kokande buljongvattnet för att sjuda i ca 6 minuter.

Under tiden jag väntade på bollarnas sjudande var det god tid att starta på den varma vitlökssåsen. Därför hettades lite rapsolja upp i en mindre kastrull. Ner i den varma oljan pressades två vitlöksklyftor och frästes i nån minut innan 1 dl crème fraiche och 1 1/2 dl vatten tillsattes tillsammans med 1 buljongtärning och lite oregano. Såsen fick sen stå och puttra ihop på låg värme med lite omrörning då och då tills resten av maten var klar.

Kastrullen med cashewbollarna var nu klar och buljongvattnet hälldes bort innan det var dags att steka bollarna i en stor klick smör. Därefter serverades cashewbollarna med kokt potatis och varm vitlökssås. Jag hann tyvärr inte med att göra salladen till bollarna då jag var tvungen att springa iväg på jobb.

Dagens resultat blev trots avsaknaden av sallad mycket god och för en sån som mig som gillar vitlök var vitlökssåsen ett perfekt tillbehör som gav maten en extra skjuts!

Slutbetyg: 4 matkassar av 6 möjliga.

Läs mer om Middagsfrid här!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng