Middagsfrids stora matkasse – Del 3

Igår var det dags att fortsätta jakten på den bästa matkassen och laga den tredje måltiden av Middagsfrids stora kasse. Måltiden som stod på menyn var:

Paella med chilioliver

Då jag redan i söndags visste att det inte skulle finnas så mycket tid för att laga hade jag förberett lite. Det står nämligen på alla receptbladen ett tips på hur du kan förbereda och för denna måltid gjordes det genom att hacka 2 st paprikor och ett halvt paket haricots verts samt lägga de i en matlåda/bunke med plast över och ställa i kylen… Men nu till matlagningen!

Jag började med att skära kyckling i mindre bitar (ca 2 cm) och steka på hög värme i olja. Det kryddades dessutom med salt och peppar. När kycklingen brynts fick den ligga på en tallrik och vila medans jag finhackade lök. Löken frästes därefter tillsammans med en påse carnaroliris – ett ris som blir extra krämigt – en pressad vitlöksklyfta, en matsked tomatpuré och 1 förpackning saffran i samma panna som kycklingen började i.  När riset och löken fräst ett par minuter tillsattes 7-8 deciliter vatten, en halv tärning kycklingbuljong och två lagerblad. På det tillkom lite extra salt och peppar också. Ett lock åkte på pannan och det fick stå o puttra i 20 minuter. Efter 20 minuter åkte kyckling och grönsaker ner i pannan och det fick puttra vidare 5 minuter till innan det var dags att servera.

Det hela toppades med chilioliver och en klyfta citron.

Maten tog mig ca 40 minuter att laga och ungefär 20-25 minuter av de 40 jobbade jag aktivt. Att jag hade förberett med att hacka grönsakerna sparade mig däremot ingen tid som jag hade trott då det hade kunnat göras under tiden riset stod och puttra. Att däremot hacka löken i förväg hade sparat mig mer tid.

Slutbetyg: 5 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng