Middagsfrids stora matkasse – Del 2

Igår var det äntligen dags att fortsätta vårt matkasse-test och laga måltid nummer två av Middagsfrids stora matkasse efter några dagar på vift. Det kvarstår att se om den här kassen blir den bästa matkassen hos oss. Middagsfrid ligger i alla fall högt upp på vår lista.

Pasta med fläskytterfilé och kryddig grönpepparsås

Ganska passande en iskall fredag i januari. Vi började med att förbereda svamp och lökfräset genom att finhacka en stor gul lök och kvarta en förpackning med färska champinjoner. Detta frästes i en ordentlig klick smör på medelhög värme i en stekpanna. När svamp och lökfräset var klart så lades detta åt sidan på en tallrik. Fläskytterfilén hade vi skurit i ca 1 cm tjocka skivor och nu var det dags för att steka köttet i smör ett par minuter per sida och samtidigt krydda med salt och peppar. När allt kött var färdigstekt lades svamp och lökfräset tillbaka i pannan. Dags att sätta till den förberedda grönpepparsåsen. Såsen gjordes på 3 dl gräddmjölk, 1 matsked majsstärkelse, 1 tesked buljongpulver, 1/2 tesked salt och 1 matsked krossad grönpeppar. Med såsen tillsatt i pannan så fick hela härligheten puttra samman några minuter. Pastan som vi kokat var nu klar att hällas av och serveras tillsammans med pastasåsen. Som sallad serverades strimlade morötter och strimlad cosmopolitansallad med en dressing gjord av olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.

Det färdiga resultatet blev en god och mättande pastarätt som passar alldeles utmärkt som vardagsrätt. Relativt enkel att tillaga och perfekt att öka på mängden om man är fler till bords någon gång. För vår del blev det några härliga matlådor att frysa in.

Slutbetyg: 4 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng