Middagsfrids stora matkasse – Del 1

Så var vi igång med en ny härlig vintervecka, första hela veckan på länge, vardagsrutiner och framförallt en ny matkasse. Denna vecka lagar vi mat från Middagsfrid. Jag kan helt ärligt säga att jag redan efter en vecka är helt ”såld” på matkassekonceptet. Wow vilken dröm att få god mat hemlevererad, fina recept som känns inspirerande och framförallt smakar jättegott. Lyxen att både slippa tänka och handla själv. Nu är ju vi ”bara” två vuxna i vårt hushåll, men om detta hade funnits när barnen var små…… Halleluja!!! Jag kan verkligen varmt rekommendera att prenumerera på en matkasse. Vilken man sedan väljer är ju helt upp till respektive familj och dess behov. Men pröva, ni kommer inte att ångra er. Ni kan läsa mer och jämföra alla matkassar här på vår sida. Här kommer veckans första rätt från: Middagsfrid stora matkassen. Enjoy!

Fetaostöverbakad lax med ugnsrostade tomater

Vi startade med att sätta igång ugnen på 200 grader. Sedan valde vi pärlcouscous som tillbehör och satte igång den kastrullen. Den färska hela laxbiten lades i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt. En förpackning körsbärstomater och ett par klyftade rödlökar fick göra laxen sällskap. En förpackning fetaost smulades ner i en skål och blandades med ca 1 dl crème fraiche, salt och svartpeppar. Fetaostkrämen breddes över laxen och ställdes sedan in i ugnen ca 25 minuter. Haricots verts kokades i saltat vatten ca 3 minuter och blandades sedan ner i strimlad cosmopolitansallad. Detta smaksattes med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar. Klart att serveras.

Detta var en superenkel men väldigt god laxrätt. Vi valde att tillaga laxen i hel bit med fetaostkrämen över, men om man vill kan man ju välja att dela fisken i portionsbitar och att servera fetaostkrämen kall som sås till. Det tipsar även Middagsfrid om i receptet!

Slutbetyg: 4 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng