Mat & Ro Familjekassen – Del 5

Vi fortsätter vår jakt efter den bästa matkassen i Sverige. Denna vecka är det fotografen Mathilda Ahlberg som testar en matkasse från Mat & Ro. Mat & Ro levererar matkassar med fokus på närproducerad och bra mat! Du har lyckan att kunna beställa från dem om du bor i södra delarna av Sverige! 


Den femte och sista dagen med Mat & Ro’s matkasse bjuder på fisk.

Kokt torsk med äggsås

I den här rätten ska det kokas en massa saker. Vi började med att skala potatisen och sen lägga ner den i vatten för att koka den mjuk. Nästa steg var att koka ägg tills de är hårdkokta, dvs kokas i cirka 8 minuter.

När kokningen är startad och sköter sig själv började vi med fisken. Vi delade potatisen i portionsbitar. Kokade upp vatten med salt. När vi väntar på att vattnet ska börja koka passade vi på att skära upp grönsakerna till salladen. Enligt receptet skulle där vara sockerärtor och charlottenlök i, men då vi tyckte det blev lite lite så hackade vi i lite tomater och ruccola. Vi pressade sedan över färsk citron och strödde på lite salt och svartpeppar.

När äggen var färdig kokta tog vi av dem från platten, lät dem svalna och skalade dem sedan. Utan skalet delade och hackade vi dem sedan grovt.

Nästa steg var att göra resten av såsen där äggen skulle ingå. Vi kokade upp mjölk och redde av med maizena. När såsen nått en lagom konsistens la vi ner äggen i såsen.

Samtidigt som såsen görs har vi lagt ner fisken i det kokande vattnet för att låta den koka i 4-5 minuter.

Allting klart att servera, smaklig måltid.

Slutbetyg: 2 av 6 matkassar.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng