Mat & Ro Familjekassen – Del 3

Vi fortsätter vår jakt efter svaret på: vilken är den bästa matkassen? Denna vecka är det fotografen Mathilda Ahlberg som testar en Mat och Ro matkasse. Mat & Ro levererar matkassar med fokus på närproducerad och bra mat. Du har lyckan att kunna beställa från dem om du bor i södra delarna av Sverige! 


Tredje dagen med Mat & Ro’s familjekasse fick jag prova något jag i stort sett aldrig ätit tidigare, Couscous i krispig sallad!

Couscous i krispig sallad

Vi började med att rensa och strimla kyckling. Sen löken och paprikan. När allt var skuret la vi ner kycklingen i pannan för att bryna den tills den fått fin färg. Därefter tillsatte vi grönsakerna och stekte alltihopa i sådär två minuter till.

Under tiden som vi stekte kycklingen och grönsakerna kokade vi upp vatten och tillagade couscousen efter instruktionerna på förpackningen.

När couscousen var färdig och kycklingen samt grönsakerna färdigstekta tog vi av pannan från spisen, vände ner couscousen i kycklingröran, pressade vitlök och citron samt ringlar olja över. Smakade av med salt och peppar.

Servera med salladsblad och gräddfil (som Mat & Ro i sitt recept kallade för yoghurt).

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng