Mat & Ro Familjekassen – Del 2

Vi fortsätter vår jakt efter vilken leverantör som har bäst matkasse i hela landet. Denna vecka är det fotografen Mathilda Ahlberg som testar en matkasse från Mat och Ro, nämligen deras Familjekasse. Mat & Ro levererar matkassar med fokus på närproducerad och bra mat! Du har lyckan att kunna beställa från dem om du bor i södra delarna av Sverige! 


Andra dagen med Mat & Ro’s familjekasse bjöd på enkel men god pasta & korv.

Pasta och korv med smak av vitlök

Dagens rätt innehåller relativt få moment, men till att börja med skivade vi korven och tomaterna. Vi hackade sedan vitlöken. När detta var gjort startade vi pasta vattnet för att koka pastan efter anvisningarna på paketet.

När pastan var igång var det dags att ta tag i resten av matlagningen. Vi började med att fräsa upp vitlöken i två matskedar olivolja, sedan la vi till den skivade korven för att låta den få färg och smak tillsammans med vitlöken. När färgen var till behag hällde vi i resterande olivolja, ungefär 6 matskedar till, och de tärnade tomaterna. Värmen sänktes och allting fick puttra ihop. Sist smakade vi av med lite salt och svartpeppar.

Som en sista touch sköljde och hackade vi ruccolan och blandade i röran. Korven serverades med nykokt pasta, smaklig måltid!

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng