Mat & Ro Familjekassen – Del 1

Vi fortsätter vår jakt efter den bästa matkassen på marknaden. Denna vecka är det fotografen Mathilda Ahlberg som testar Mat & Ro matkasse och deras Familjekasse. Mat & Ro levererar matkassar med fokus på närproducerad och bra mat! Du har lyckan att kunna beställa från dem om du bor i södra delarna av Sverige! 


Första dagen med Mat & Ro’s familjekasse och det bjöds på stroganoff.

Biff stroganoff

Vi började med att plocka fram alla dagens ingredienser. Sen var det dags att skiva och hacka! Först skars nötköttet i tunna strimlor. Sen finhackades vitlöken strax följt av den gula löken. Sist men inte minst kvartades champinjonerna.

Risets vatten hälldes upp och boil-in-bag basmati påsarna som kom med matkassen slängdes i vattnet för kokning.

Tillbaka till köttet! Köttet bryntes i rikligt med smör tills det fick fin färg. Sedan tillsattes grönsakerna samt paprikapulver. Vi lät det steka i någon minut till innan vi tillsatte tomatpurén fräste runt alltihopa någon minut.
Sista grejerna skulle nu i. Det var kalvfond, grädde och mjölk som skulle i och sen kokas på medelvärme. Vi tyckte såsen blev lite tunn så vi redde med lite maizena. För perfekt smak smakade vi sedan av med salt och svartpeppar.

Middagens färdig, serverades med nykokt ris!

Slutbetyg: 3 av 6 matkassar.

Läs mer om Mat & Ro här!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng