Gastrofy – Del 1

Jakten efter den bästa matkassen enligt oss på Allt om Matkassar™ fortsätter! Nu är det Gastrofys tur och de erbjuder något de kallar för ”Sveriges smartaste matkasse”. Det betyder att du het får bestämma själv om hur du vill äta (någon speciell diet eller annat) och hur många måltider/dagar du vill ha. De skräddarsyr sedan en veckomeny till dig och om du inte vill ha något av de recept de föreslår är det bara att byta! 


Då var det dags för första dagen med Gastrofy. I tisdags kom leveransen med två fyllda kassar från Coop-online bestående av veckans ingredienser. Vi fick dessutom en fin liten present (praliner från Åre chokladfabrik). Inga recept följde med i påsen utan de hittar vi enkelt på vår sida hos Gastrofy.se. Där kan vi också välja att skriva ut recepten om vi hellre vill ha dem på papper.

Mozzarellabiffar med gräddig sås och sallad

Mozzarellabiffar stog på dagens meny och till dem skulle det serveras en god sallad med bland annat avokado och ruccola.

Vi började med att blanda nötfärs, ägg, lite grädde (ca 1/2 dl), strimlad färsk basilika, två hackade soltorkade tomater och ca 100g mozzarella som vi skurit till små kuber. Det blandades ihop för hand och saltades o pepprades på känsla. Av färsblandningen formade vi sen sex små biffar. Under tiden vi formade biffarna hade vi satt igång en stekpanna med en stor klick smör. När den fått upp värmen åkte biffarna ner i den för att stekas några minuter på varje sida. Detta för att ge dem lite stekyta och få dem att hålla ihop bättre.

När biffarna fått färg plockades de ut ur pannan och ner i pannan tillsammans med stekskyn, hälldes istället ca 1 dl grädde, en halv tärning köttbuljong och en klick Philadelphiaost. Såsen fick koka upp och därefter åkte biffarna tillbaka ner i pannan tillsammans med såsen för att bli genomstekta. Det fick stå och puttra i ca 5-10 minuter.

Under tiden var det dags för oss att göra salladen. Receptet föreslog att vi skulle göra en sallad på ruccola, tärnade tomater och avokado. Men eftersom vi gillar sallad och dessutom hade kvar massa mozzarella fick den åka ner i salladen och till det adderade vi en liten rödlök. Det kryddades med lite salt och peppar innan den färdigställdes med en touch av olivolja.

Lagom till att salladen började vara färdig var biffarna klara och det var dags att servera första måltiden från Gastrofy!

Biffarna hade en klart god smak och jag som älskar gräddig sås tycker att detta var en fullträff. Det är ett LCHF-recept vilket är anledningen till att det inte är någon pasta eller sådant med. Det går däremot enkelt att lägga till om ni skulle vilja!

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar.

Blir du sugen och vill veta mer om Gastrofy matkasse kan du läsa vår recension via länken.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng