City Gross Ekologiska matkasse – Del 3

Vi fortsätter vår jakt på frågan: vilken är den bästa matkassen på marknaden? Denna vecka är det City Gross Matkasse och deras Ekologiska matkasse som står på menyn. City Gross har sedan nyår gjort en storsatsning på sina matkassar och har som mål att ge oss kunder matkassen med de fräschaste och bästa råvarorna. Deras ekologiska kasse innehåller minst 70 % ekologiskt.


Dags för den tredje delen i vårt test av City Gross och deras Ekologiska matkasse.

Klassiskt dillkött på snabbt vis

Dagen till ära var det dags för oss att laga klassiskt dillkött, något som i alla fall jag aldrig lagat förut. Sett till ingredienserna däremot såg det ut att kunna bli gott. Det blev det också!

Vi började med att tvätta av potatisen och sätta på en kastrull för att låta den koka sig mjuk och god. Morötter skalades och skivades i lagom stora skivor. Vi skivade en gul lök och avslutade med att skära ca 500 g högrev i tärningar, ca 1 cm stora. Under tiden vi skar köttet till tärningar satte hettade vi upp en stekpanna med smör i för att steka på morötterna och löken. Lagom till att det började bli färdigstekt var vi klara med köttet så löken o morötterna lades på en tallrik och köttet åkte ner i stekpannan med en klick smör. Det fick stekas på lite snabbt innan morötterna och löken hälldes tillbaka. I med ett lagerblad, dillstjälkar, 1 buljongtärning, lite vatten, crème fraiche och grädde. På med ett lock och sen fick det stå o puttra i ca 15 minuter.

Vipporna (det fransiga och goda) från dillen hackades och tillsattes till stekpannan och till sist så smakades det hela av med salt och peppar. En enkel sallad gjordes av tomat och bladsallad innan det var dags att servera. Maten var färdig!

Slutbetyg: 4 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng