City Gross Ekologiska matkasse – Del 2

Vi fortsätter vår jakt efter den bästa matkassen på marknaden. Denna vecka är det CityGross Matkasse och deras Ekologiska matkasse som står på menyn. City Gross har sedan nyår gjort en storsatsning på sina matkassar och har som mål att ge oss kunder matkassen med de fräschaste och bästa råvarorna. Deras ekologiska kasse innehåller minst 70 % ekologiskt.


Veckan går som vanligt alldeles för fort och igår hann vi inte få upp recensionen så den kommer idag istället! Det var dessutom veckan vegetariska dag vilket bjöd på goda rotfrukter på ett fint sätt.

Ugnslagad rotsakstortilla med tomat- och sugarsnapssallad

Efter att vi plockat fram alla dagens ingredienser satte vi igång ugnen på 200 grader sen drog vi igång med matlagningen. Två stycken gula lökar skalades, strimlades och slängdes sedan i en stekpanna med lite smör för att stekas glansiga. I väntan på glänsande lökar skalades och skivades morötter och palsternacka tunt. Eftersom vi gillar oskalad potatis tvättade vi endast av den och skivade sedan den också i tunna skivor.

Därefter knäckte vi ner 4 ägg i en bunke och blandade de med 3 dl mjölk, en påse riven ost samt lite salt och peppar. Vi vispade ihop blandningen och klippte ned en halv kruka persilja. Därefter hälldes äggblandning och alla rotfrukter + lök ner i en ugnsfast form med slutdestination i ugnen som nu var 200 grader. Tortillan fick mysa till sig i ugnen ca 35-40 minuter innan det var dags att servera tillsammans med en god sallad som vi gjort på Basilika, spenat, tomater, sugarsnaps, lite lök och olivolja. Allt toppades med flingsalt. Voila, dags att servera!

Vi hade lite höga förväntningar på denna rätt och såg verkligen fram emot den då vi gillar rotfrukter i ugn. Tyvärr nådde den inte upp till våra förväntningar denna gång och vi tror att om vi hade spetsat till den lite mer med något som hettade till hade den nog blivit toppen! Dock blev det inte så denna gång.

Slutbetyg: 3 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng