City Gross Ekologiska matkasse – Del 1

Vi fortsätter vår jakt efter den bästa matkassen på marknaden. Denna vecka är det City Gross Matkasse och deras Ekologiska matkasse som står på menyn. City Gross har sedan nyår gjort en storsatsning på sina matkassar och har som mål att ge oss kunder matkassen med de fräschaste och bästa råvarorna. Deras ekologiska kasse innehåller minst 70 % ekologiskt.


Igår runt 19 plingade det på dörren och en gul fin kartong från City Gross levererades. I lådan hittade vi massvis med färska grönsaker och rotfrukter tillsammans med potatis, råris och de olika proteinkällorna vi kommer att laga under veckan. Direkt när jag öppnade upp lådan förvånades jag över hur grönt och fräscht allt verkade och hela uppackningen blev till en fröjd. När allt var uppackat var det dags att sätta igång med dagens recept.

Spätta i kokos med sojamarinerad gurka

Jag började med att slå på ugnen på 200 grader innan riset förbereddes och kokades enligt anvisningen på förpackningen. Kul med råris från Saltå kvarn, det märks att City Gross satsar på bra varor i matkassarna. Efter att jag satt igång riset hackade jag en halv solovitlök fint och stekte den i en stekpanna med lite olja. Tillsammans med vitlöken fräste jag också en klick sambal oelek samt lite mald koriander. När det fått stå och fräsa ett tag åkte en burk kokosmjölk ner i pannan och till det en tärning kycklingbuljong. Det fick koka upp och sjuda i några minuter samtidigt som jag rörde ut lite majsena i vatten. Såsen reddes ut med maizena och fick sedan koka upp igen.

Under tider såsen kokade plockade jag fram fisken, rullade ihop filéerna och lade de i en ugnsform. Kokossåsen hälldes över fisken och det hela toppades med rivet limeskal innan formen åkte in i ugnen för tillagning i ca 10 minuter.

I väntan på fisken var det dags att göra klart dagens sallad, den sojamarinerade gurkan. Jag skar 1 hel gurka i tunna skivor och la i en skål. På det hällde jag sedan soja, lite sweet chili och till sist pressad lime. Lagom till att gurkan var färdig plingade äggklockan och det var dags att ta ut fisken. Maten var serverad.

Spättan blev alldeles perfekt och smalt i mun när man åt och tillsammans med kokossåsen blev det en fantastisk måndagsmiddag som dessutom var förvånansvärt enkel att laga! Det här blir ett recept som går i i receptboken! Bra start City Gross!

Slutbetyg: 5 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng