Mat & Ros Vegetariska matkasse – Del 1

Ny vecka och det betyder att det är dags för en ny matkasse! Den här veckan är det dags för Mat & Ro att ta steget in i rampljuset med deras vegetariska kasse och det kommer att bjudas på allt från linssoppa till auberginerullar med halloumiost. Spännande nya recept får jag säga. Låt oss sätta igång!

Linssoppa med Baguetter

Det första receptet på veckans matsedel bjöd på god måndagssoppa med baguetter som tillbehör. Jag började med att dra igång ugnen på 200 grader, innan det sattes igång med soppan.

Först skalade jag 250 gram morötter och rev de på den fina sidan av rivjärnet. Därefter hackades 2 gula lökar fint. Grönsakerna frästes sedan i olja i en stor kastrull (det ska ju bli soppa så småningom), tillsammans med en matsked currykrydda för lite extra smak.

Under tiden passade jag på att skölja tre deciliter röda linser. Så snart som morötterna och löken började kännas klara, tillsattes linserna med vatten i samma kastrull. Till det kom även grönsaksfond och ett lagerblad. Soppan fick sen koka ihop tills linserna blev mjuka (ca 10 minuter) och lagom till att det började bli klart slängdes baguetterna in i ugnen för att bli sådär smaskigt gyllenbruna.

Soppan serverades sen toppad med turkisk yoghurt och baguette.

Dagens mat var väldigt enkel att laga och Linssoppan tillsammans med yoghurten var en bra kombo. Det blev helt enkelt en bra start på veckan och jag ser fram emot näst recept. Läs mer om Mat & Ro här och hämta vår rabattkod som ger dig 100 kr rabatt!

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng