Vegansk green curry-gryta

Idag tänkte vi dela med oss av ett av våra favoritrecept, nämligen en helt vegansk grön curry-gryta. I brist på en vegansk matkasse får man helt enkelt göra sina egna veganska rätter mellan matkasseveckorna. Fler recept kan du hitta i matkassebloggen, där vi delar med oss av våra favoriter lite då och då.

Just det här receptet är så bra för att det går att variera på så många olika sätt. Med några få basingredienser kan du enkelt slänga ihop en thaigryta med de grönsaker du har hemma. Det är dessutom en otroligt enkel maträtt att tillaga, samtidigt som det otroligt gott, då just detta recept är väldigt enkelt med ganska få ingredienser. Här är de ingredienser jag brukar använda:

Morot
Broccoli
Vattenkastanj
Minimajs
Böngroddar
Tofu
Cashewnötter
Grön currypasta
Kokosmjölk

Du kan givetvis byta ut grönsakerna mot dina favoritgrönsaker, allt funkar lika bra! Du kan också byta ut den gröna currypastan mot gul eller röd, om du föredrar det. Den gröna är min personliga favorit. Jag använder aldrig några speciella mängder, utan brukar ta de grönsaker jag har hemma och göra en riktigt stor gryta för att sedan frysa in det som blir över i matlådor.

Gör så här

Skär alla grönsaker i bitar och stek dem i en stor gryta i lite olja. När de fått lite stekyta häller du på kokosmjölk, lite i taget tills det blir så mycket du vill ha beroende på hur mycket grönsaker du har. Sedan brukar jag hälla i böngroddar, som inte behöver stekas innan på samma sätt som de andra grönsakerna. Ta sedan några skedar av currypastan och rör ned i grytan. Börja med lite och smaka sedan av, för att se hur starkt du vill ha det. Jag brukar använda ganska mycket pasta, då jag gillar att ha det ganska starkt. När jag blandat ner så mycket currypasta jag vill ha brukar jag lägga ner tofu som jag skurit i bitar, något som inte heller behövs stekas på samma sätt som grönsakerna. Till sist häller jag ner cashewnötter, något som passar fantastiskt bra till asiatiska rätter, särskilt grytor.

Sätt på ett lock och låt grytan puttra en stund för att alla ingredienser verkligen ska få ordentligt med currysmak. Servera grytan med antingen ris eller nudlar.

När du inte orkar laga mat

När du redan lagat massa thaigrytor med alla olika tänkbara grönsaker och smaksättningar och känner att du vill ha nya idéer och ny inspiration – beställ en matkasse! Du slipper tänka på att gå till affären och handla eller bestämma vad som ska ätas dagen till ära. Kika in på vår sida Jämför matkassar, där du kan se de olika företagen, vilka typer av matkassar de erbjuder och vart i Sverige de levererar. Du kan också läsa mer utförligt om vad vi tycker om de olika kassarna och vilken som är vår favorit!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng