Vad äter en flexitarian?

Ordet Flexitarian har på senaste tiden börjat cirkulera i våra medier och det har till och med gått så långt att Linas Matkasse har släppt den första Flexitariankassen. Det är någonting som vi på Allt om Matkassar tycker mycket bra om.

Men vad äter en flexitarian egentligen? Och hur vet jag om jag kan klassa mig som en?

Ordet Flexitarian kommer från ”Flexibel Vegetarian” alltså en person som är vegeterian men är lite ”flexibel” och alltså kan äta kött ibland, tex då det bjuds. Idén har sedan vuxit sig vidare och idag väljer vi istället att definiera en flexitarian som en person som äter kött men har som mål att äta mer vegetariskt. Personen bör äta vegetariskt minst 1-2 gånger i veckan, gärna mer. En flexitarian värdesätter även ekologiska och närproducerade råvaror framför sådant som inte är det. En riktig hardcore flexitarian väljer bort råvaran helt om den inte finns som ekologiskt alternativ.

För att sammanfatta:

En Flexitarian är en person som äter vegetariskt men inte tackar nej eller kanske till och med ibland väljer att äta en fin ekologisk köttbit.

Flexitariankasse

För ungefär en månad sedan lanserades matkassebranchens första uttalade flexitariankasse av Linas Matkasse. Så här beskriver de den på deras hemsida:

”Hemma hos er vill ni dra ner på mängden rött kött, äta mer vegetariskt och värdesätter ekologiska råvaror, eftersom det är hållbart för både hälsa och miljö. Alla i familjen är nyfikna på nya smaker och intresserade av hälsosam mat och sunda vanor.”

Låter det som något som passar hemma hos er?

Ja då kan ni testa den nu för 499 kr första veckan och få 2 st kökshanddukar från Himla på köpet!

Gå till vår recension av Linas Matkasse för mer information.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng