
En nyfunnen favorit här hemma är en superenkel pastarätt med röd chili och kokosmjölk. Det går snabbt att fixa då du gör såsen samtidigt som pastan kokar upp, samtidigt som den är fullproppad med smaker. Variera den enkelt genom att byta färg på curryn eller annan toppning! Det går även bra att byta ut pastan mot någon annan pastasort eller nudlar. Nedan ser du mitt recept!
2 personer
Glutenfri linguine
3 dl kokosmjölk
1 msk tomatpuré
1 msk röd chilipasta
Eventuellt chilipulver
Böngroddar
Några vårlökar, finhackade
Salt & peppar
Koka upp pastan enligt beskrivning på förpackningen. Under tiden den kokar upp förbereder du såsen. Hetta upp kokosmjölk tillsammans med chilipastan och tomatpurén. Beroende på hur stark din chilipasta är och hur stark du vill ha din rätt kan du krydda med lite extra chilipulver. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda. Vänd ner den färdigkokade pastan i såsen, lägg upp på tallrikar och toppa med hackad vårlök och böngroddar. Klart!