När kommer den första veganska matkassen?

Att äta mer vegetariskt och veganskt blir allt mer populärt. Fler och fler börjar se fördelar med att äta grönare och om inte gå över till en helt vegansk kost åtminstone dra ner på köttkonsumtionen en hel del. Det finns en hel del vegetariska matkassar, främst anpassade för så kallade lakto-ovo-vegetarianer, där man äter ägg och mejeriprodukter. Än så länge finns det dock inget företag som erbjuder en vegansk matkasse. Vem blir den första?

Matkassen hjälper dig med din diet

En vegansk matkasse skulle passa alldeles utmärkt för dig som är sugen på ett äta mer veganskt, men som är lite osäker på vad du ska äta för att få i dig alla näringsämnen som behövs. Även om du inte vill bli vegan helt och hållet, kan det vara en perfekt kickstart för att få inspiration och lära dig vad du kan äta och hur du ska laga det.  De allra flesta matkassar erbjuder ett vegetariskt alternativ, så vi får hoppas att den veganska matkassen inte är långt borta.

Medan du väntar på att matkasseföretagen börjar med en vegansk matkasse får du köra på en vegetarisk variant så länge, om du inte är vegan vill säga. Även den vegetariska kassen är ett perfekt val för dig som vill utesluta kött mer i din kost men som har svårt att komma på vad du kan äta. En matkasse hjälper dig att komma igång med din kost och gör att du får inspiration till att komma på egna rätter, om du inte vill ha matkassar hela tiden.

Ät mer grönt – bra för hälsan och miljön

Varför har egentligen blivit vanligare och vanligare med vegetarianer och veganer? Idag hittar man fakta om saker vart man än kollar. Sociala medier som Facebook, Instagram och YouTube är överallt och där finns bilder, artiklar och länkar till information som sprids snabbt över hela världen. De senaste åren har information om vegetariska och veganska livsstilar spridits allt mer, och människor har blivit mer informerade om hur köttätande påverkar vår hälsa och miljön. Den kända dokumentären Cowspiracy pratar bland annat om hur extremt mycket vatten köttkonsumtionen gör av med, och hur det är den överlägset största miljöboven. Det finns också många studier som visar hur mycket bättre människor mår av att äta mer grönt och utesluta kött ur kosten.

Förutom att information numera sprids som en löpeld över världen tack vare alla sociala medier tror jag att den ökade mängder vegetarianer och veganer beror mycket på att det är trendigt. Man ser många stora profiler i media som går ut med att äta vegetarisk och vegansk, vilket såklart gör att många andra börjar med det också. Vissa menar att det bara är en trend som går över. Jag tror däremot att det gör att många får upp ögonen för livsstilen och verkligen engagerar sig, även om det såklart blivit en stor trend också.

Oavsett om du varit vegan länge, är nybliven vegan eller helt enkelt vill försöka äta mer veganskt än du gör i dagsläget skulle en vegansk matkasse vara perfekt för dig. Vi får hålla tummarna för att matkassevärlden hakar på vegantrenden snart så att alla veganer också har en chans att få hjälp i vardagen med en matkasse. Tills dess kan du välja och jämföra matkassar som följer andra dieter.

1 kommentar
  1. Svara
    Ivy 10 augusti, 2016 at 17:26

    Hej!

    Gröna Kassen är 100% vegan och innehållet är minst 90% ekologiskt. Gå in på grönakassen.se och läs mer.

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng