Middagsfrids Vegokasse med à la carte – Del 3

Dags för tredje och sista dagen med Vegokassen från Middagsfrid och idag bjöds det på crêpes med en twist. Innan vi går in på dagens matlagning vill jag säga att à la carte verkligen är en jättebra idé av Middagsfrid. Detta är någonting jag kan tänka mig fortsätta med!

Spenatcrêpes med kikärtor, äpple och citronkräm

Tredje och sista dagen med matkasse för den här veckan bjöd på spenatcrêpes, en typ som jag aldrig lagat förut. För dig som liksom mig undrar vad skillnaden är på crêpes och pannkakor så är svaret att det är lite mindre vätska i smeten för en crêpe jämfört med en pannkaka. Det meddelar i alla fall en snabb googling.

Jag började med att mixa ihop en förpackning babyspenat, 5 ägg, 5 dl havredryck, 3 dl bovetemjöl och lite salt till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Smeten fick sen stå ett tag medan jag tog tag i att ordna med fyllningen som idag bestod av rotfrukter äpple och kikärtor.

Morötter skalades och delades i små stavar, en rödlök klyftades fint och två äpplen kärnades ur och klyftades de också innan allt slängdes på en ugnsplåt. Därefter sköljde jag en förpackning kikärtor som sen även de fick ta plats på plåten som sen fick några stora skvättar olja, lite spiskummin och salt över sig innan det var dags att placera den i ugnen för rostning.

Sedan var det dags att göra lite sallad som fick bestå av morötter och kålrabbi. Den grovrevs och blandades med resten av ruccolan från dag 1, lite olivolja och balsamvinäger.

Innan det var dags att steka på smeten valde jag att ge mig på dagens sås, citronkrämen. För att göra den blandade jag 2 dl turkisk yoghurt med saften och lite rivet skal från en citron. Till det kom lite honung för sötma och till sist lite salt. En riktigt god och enkel liten sås.

Till sist var det dags att steka på crêpesen och det gjordes på precis samma sätt som vi är vana vid att steka pannkakor. Hetta upp en stekpanna med smör, häll i smeten och vänd efter några minuter. Upprepa proceduren tills smeten är slut. Jag måste säga att de blev väldigt fina med den gröna färgen från spenaten.

Ungefär samtidigt som crêpesen började bli klara var ugnsrostningen klar och crêpesen serverades till slut fyllda med rostade grönsaker och citronkräm.

Denna sista rätt på veckans annars så mycket bra kasse klarade inte riktigt av att nå samma betyg som de tidigare. Det var en absolut god rätt som var väldigt enkel att laga men den gav mig inte samma wow-känsla som t.ex. de mexikanska bönburgarna gjorde.

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng