Middagsfrids Vegetariska matkasse – Del 3

Tråkigt nog var det redan idag dags för den sista måltiden med Middagsfrids vegetariska kasse. Men det har varit en trevlig vecka med god och fräsch mat och roliga recept. Det hade inte skadat med en måltid till! Middagsfrid följer även de trenden jag börjar se och levererar mitt favoritrecept som det sista i veckan, de gillar helt enkelt att sluta på topp!

Valnötspasta med rostade grönsaker

Dagens matlagning började med att ugnen sattes på 225 grader och 3 liter vatten tog plats i en kastrull tillsammans med salt och kokades upp till pastan.

I väntan på att ugnen skulle bli varm och vattnet börja koka drog jag igång med att skala och skära morötter i tunna slantar. En romanesco delades i mindre buketter och två rödlökar klyftades. Allt detta fick sen ta plats på en ugnsplåt med bakplåtspapper, där det toppades med salt, olivolja, rosmarin och svartpeppar innan plåten skickades in i ugnen för rostning i ca 20 minuter.

Lagom till att plåten tagit plats i ugnen kokade vattnet och 4 portioner spagetti tillsattes. Därefter var det dags att göra valnötssås. En förpackning valnötter hälldes därför ner i en bunke tillsammans med grädde lite pastavatten, en pressad vitlöksklyfta, en halv förpackning riven pecorinoost, en skvätt vitvinsvinäger och lite salt. Allt mixades sen ihop med en stavmixer till en halvgrov sås.

När pastan kokat klart blandade vi den med valnötssåsen och en förpackning ruccola. Den serverades sen med de rostade grönsakerna och toppades med resten av den rivna osten.

Valnötspastan var verkligen ett recept jag tycker att de lyckats väl med. Det gick snabbt och enkelt att göra samtidigt som det bjöd på goda och trevliga smaker! Riktigt bra jobbat och tack för en fin vecka Middagsfrid!

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng