Middagsfrids Vegetariska matkasse – Del 1

Efter några veckors uppehåll är det äntligen dags för oss att fortsätta vårt test av leverantörernas vegetariska matkassar och denna vecka är det inga mindre än Middagsfrid som står för menyn. Igår droppade kassen in och idag lagades den första av tre rätter!

Linsbollar i rödcurrysås

Linsbollar i rödcurrysås stod på dagens meny och matlagningen började med att vi började tillaga riset, so var tillbehöret i dagens måltid. Efter det var det dags att sätta igång med linsbollarna. Jag hackade lök och la i en bunke, där jag också la ner en förpackning kokta linser, ett paket vita bönor, ett ägg, lite ingerfära, salt, sambal oelek, svartpeppar och rivet skal från en lime. Allt mixades ihop till en smet med hjälp av en stavmixer.

Den mixade smeten blandades sen ihop med 1 1/2 deciliter ströbröd innan det var dags att rulla ihop smeten till lagom stora bollar. Bollarna stektes sen i olja på medlehög värme så att de fick färg och håll i hop bättre. Middagsfrid tipsar här i receptet att en ska vara försiktig med vegetariska biffar/bollar då de inte håller ihop lika bra som biffar av animaliska produkter. Därför tog vi det lite lugnt med bollarna i stekpannan och lät de stekas ordentligt innan det var dags för att vända dem.

Under tiden bollarna låg och stektes passade vi på att skära upp en halv zucchini och en halv purjolök (vita delen) i tunna halvmånar. Vi hann även med att strimla en orange paprika och två stycken Pak Choy (en sorts sallad). När alla bollar var klara lades de undan på en tallrik och i stekpannan hamnade istället alla grönsakerna jag just hackat samt en matsked röd currypasta och 2 klyftor pressad vitlök. Allt fick steka ett tag innan vi hällde på en burk kokosmjök och saften från en lime. Currysåsen fick sen puttra i några minuter för att ta smak tills riset var klart.

När riset började bli klart hällde vi i en ask babyspenat och la ner linsbollarna i såsen och allt fick koka ihop till en god gryta. Grytan serverades sedan med ris i en djup tallrik.

Veckans första måltid med Middagsfrids vegetariska matkasse tycker jag var gott och jag tror det hade blivit ännu godare om jag vågat ha i lite mer av currypastan. Men vi lever och lär och det var absolut ingen dålig måltid för en tisdag det här!

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng