Middagsfrids Originalkasse, 3 för 4 – Dag 3

Tredje och sista dagen med Middagsfrid för den här gången och idag var det kyckling på menyn. Det är förövrigt också en utav de praktiska sakerna med matkassar i allmänhet. Just att de alltid mixar huvudråvarorna mellan fisk, kött, fågel och vegetariskt vilket gör att i alla fall jag äter mycket mer varierat med en matkasse än vad jag gör de veckor jag är utan.

Kyckling Cacciatore med ungsbakade körsbärstomater

Till dagens måltid behövde vi: Gul lök, vitlök, tomatpuré och krossade tomater, crème fraiche, oregano, basilika, honung, kycklingfilé, körsbärstomater, broccoli och riggatonipasta.

Dagens matlagning började med att dra igång ugnen på 200 grader och sätta pastavattnet på kokning. Tomatsåsen blev sen starten på matlagningen och till att börja med fräste vi en hackad lök tillsammans med 3 pressade vitlöksklyftor och stor klick tomatpure i lite olivolja i en stekpanna.

När det fräst i någon minut tillsatte vi en förpackning krossade tomater, crème fraiche, oregano, basilika, salt, honung, cayennepeppar och en skvätt vatten. Allt detta fick sen stå och puttra ihop till en god tomatsås i några minuter.

Under tiden tomatsåsen puttrade ihop delade vi kycklingen i mindre delar, kryddade den med salt och peppar och placerade den i en ugnsform. Tomatsåsen hälldes sen över kycklingen och allt toppades med en förpackning körsbärstomater innan formen fick ta plats i ugnen i ca 25 minuter.

Under tiden kycklingen lagades till i ugnen fick rigatonipastan ta plats i kastrullen där vattnet nu kokade. Vi passade även på att ansa och dela en bit broccoli i mindre bitar och buketter. Broccolin vände vi sen ner i pastan och fick koka med de sista 3 minuterna innan vattnet hälldes av och broccolipastan istället blandades ihop med en stor klick smör.

Voila, efter 25 minuter i ugnen var det dags att servera dagens middag. Kyckling Cacciatore med ugnsbakade körsbärstomater, serverade med en broccolipasta!

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Testa originalkassen för 395 kronor!

Vill du äta lika god mat som vi gör? Testa Middagsfrids Ogirinalkasse, tre portioner för fyre personer, för prova-på-priset 395 kronor. Beställ din första kasse med en gång.

Middagsfrid

Beställ din första matkasse från Middagsfrid från 295 kronor!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng