Middagsfrids Originalkasse, 3 för 4 – Dag 2

Dags för dag två med Middagsfrids Originalkasse och idag var det dags för lite riktig husmanskost. Det är en av de sakerna jag gillar med Middagsfrid, att de ofta brukar ha en mer klassisk rätt i kassen vilket är något jag personligen inte äter så ofta.

Järpar i gräddig sås med hemgjort äppelmos

Till dagens måltid behövde vi: Potatis, äpplen, lök, ägg, blandfärs, créme fraiche, mjölk, spenat, rädisor, morötter, dijonsenap, kanel, timjan och ströbröd.

Matlagningen började med att koka potatis, så att den skulle vara klar tillsammans med resten av maten. Hemgjort äppelmos var näst på listan och för det skalade och delade vi två äpplen, och kokade de tillsammans med vatten och lite kanel. När bitarna var mjuka nog mosade vi ihop dem och voila – hemgjort äpplemos!

Näst på tur var järparna. Vi finhackade en gul lök och blandade ihop den med ägg, ströbröd, lite dijonsenap, salt, peppar och timjan tillsammans med 500g färs. Smeten formades sen till 8 stycken järpar som stektes i smör på medelhög värme i någon minut. Därefter tillsattes 1 dl créme fraiche, 2 dl mjölk, lite timjan och kinesisk soja i stekpannan med järparna och allt fick sjuda ihop under lock i ca 12 minuter.

Under tiden passade vi på att göra sallad. Vi ansade och skivade rädisor, skalade och grovrev morötter och blandade ihop detta med resterande av spenaten från igår. Allt spetsades med lite olja, vitvinsvinäger och salt.

Lagom till att järparna var klara var potatisen också redo för servering vilket betydde att maten var färdig. Goda järpar i gräddig sås med mitt alldeles egengjorda äppelmos. Mums!

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Testa originalkassen för 395 kronor!

Vill du äta lika god mat som vi gör? Testa Middagsfrids Ogirinalkasse, tre portioner för fyre personer, för prova-på-priset 396 kronor. Som hittat! Beställ din första kasse idag och se fram emot smarriga recept och bra råvaror du med.

Middagsfrid

Beställ din första matkasse från Middagsfrid för 295 kronor!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng