Middagsfrids Originalkasse, 3 för 4 – Dag 1

För några veckor sedan testade vi Middagsfrids originalkasse med tre middagar för fyra personer. Den bjöd (som alltid när det gäller Middagsfrid) på god mat som gjordes på en hel del ekologiska varor. Här kommer beskrivningen på dag 1!

Marockansk Laxfilé på spenatbädd med Olivröra

Till dagens måltid behövde vi: Ris/gryn, olivolja, tomatpuré, citron, vitlök, ingefära, sambal oelek, laxfilé, bladspenat, vitkål, vitvinsvinäger, persilja och svarta oliver.

Vi började med att blanda ihop lite olivolja, tomatpuré, rivet skal från en citron och lite citronsaft, 1 pressad vitlöksklyfta, lite ingefära, salt och lite sambal oelek i en bunke. Ner i samma bunke vände vi sen laxen så att den täcktes ordentligt av denna marockanska blandning.

Därefter la vi laxfiléerna i en ugnsform som vi förberett genom att fylla med ett lager av bladspenat som vi sedan kryddat lite med salt och peppar. Formen med lax och spenat tog sen plats i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

I väntan på laxen var det dags att skapa en vitkålssallad och olivröran. En bit vitkål strimlades tunt och blandades i en skål tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Sedan var det dags för olivröra – en förpackning svarta oliver med hackad persilja, citronsaft, pressad vitlök, olivolja och salt & peppar. Allt mixades med en stavmixer till en grov röra.

Till allt detta kokade vi ris och samtidigt som att laxen började bli klar var det därför dags att servera dagens måltid, Marockansk laxfilé på spenatbädd med olivröra och ris!

Slutbetyg: 3 av 6 matkassar

Testa originalkassen till prova-på-pris!

Vill du också äta smarrig mat från Middagsfrid? Testa din första matkasse från Middagsfrid från 295 kronor! Då får du flexitariankassen, 4 middagar för 2 personer. Vill du testa originalkassen, 3 middagar för 4 personer, kan du nu testa den med prova-på-priset 395 kronor!

Middagsfrid

Beställ din första matkasse från Middagsfrid för 295 kronor!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng