Matkomforts Premium Helg – Del 2

 

Förra helgen testade vi helgkassen från Matkomfort. Igår skrev vi om den första rätten, oxfiléspett, och idag berättar vi om helglådans andra maträtt: lättrimmad, halstrad röding! Eftersom vi valde att göra helgkassen till en tre-rätters för fem personer hade vi redan lagat och smaskat i oss oxfilén, så nu var det dags att fortsätta med rätt nummer två.

Lättrimmad, halstrad röding

Till dagens andra måltid behövde vi: Rödingfilé, dillsås, picklad rödlök, citron, potatis, salladskruka, gurka och dillkruka.

Potatisen hade vi skalat och satt på kokning innan vi började äta köttet vilket gjorde att den började bli klar lagom till när vi satte igång med fisken. Då den var klar hällde vi av potatisen men sparade en del av spadet, för att späda stompet. Vi krossade sen potatisen med en visp från en elvisp (det rekommenderades att använda trägaffel eller potatisstöt men vi hade inget sådant). Spadet som vi sparat fick spä ut potatisen till en konsistens likt ett klumpigare potatismos. Vi kryddade moset med olja, salt, vitpeppar, rivet citronskal och skuren dill.

Sedan blev det dags för sallad. Lite gurka fick marineras med pressad citron, salt och svartpeppar. Sedan vände vi ihop den med grovt skuren sallad och toppade det hela med lite olja.

Sist men inte minst var det dags för fisken. Till att börja med portionerade vi upp den och saltade runt om. När den legat så ett tag penslade vi in skinnsidan med olivolja och hettade upp en torr stekpanna ordentligt. När pannan var riktigt varm la vi ner fisken i den med skinnsidan nedåt. När den halstrat i någon minut tillsattes en klick smör som fick steka med i någon minut innan vi vände så att köttsidan kom nedåt och tog av pannan från plattan.

Fisken fick vila så någon minut innan det var dags för servering av lättrimmad, halstrad röding med picklad rödlök, citron och dillstomp.

Slutbetyg

Precis som med första rätten bjöd denna måltid på riktigt fina råvaror och helt underbar fisk. Vi diskuterade och jämförde dessa två rätter ordentligt och kom fram till att denna var den bästa då det kändes som att smakerna verkligen gifte sig med varandra. Dillstompet som för sig själv kändes lite svagt var precis det som behövdes för att framhäva de andra smakerna. Det blev helt enkelt en full pott och detta trots att vi glömde bort att ta fram grönsalladen!

Slutbetyg: 6 av 6 matkassar

Unik rabatt på Premium helg

Vill du också testa helgkassen från Matkomfort? Just nu kan vi på Allt om Matkassar erbjuda en unik rabatt för just helgkassen. Använd koden ”helgkasse” – så får du 150 kr rabatt de fyra första veckorna – total rabatt 600 kr. Beställ innan måndag kl. 10.00 för att få din kasse på torsdag – lagom till helgens mys!

Matkomfort Premium Helg

Använd koden "helgkasse" för att få 150 kr rabatt på de fyra första kassarna!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng