Matkomforts Premium Helg – Del 1

En av de senare nyheterna på matkassemarknaden är helgkassar. Där får du ofta lite lyxigare middagar för extra helgmys. Denna helg testar vi på Allt om Matkassar vår första helgkasse, och vilken lyxmåltid det blev! Matkomforts helglåda kommer hem till dörren på torsdagar, och precis som sist vi testade Matkomfort visade den sig innehålla väldigt fina råvaror tillsammans med färdiggjorda såser.

Överst låg helgens meny som bestod av:
Meny 1 – Lättrimmad, halstrad röding med picklad rödlök och citron & dillstomp.
Meny 2 – Oxfiléspett med sojawokade grönsaker, sötpotatispommes samt citrus- och ingefärssmör.

Helgens meny var för två personer men i texten tipsar Matkomfort om att en enkelt kan servera båda rätterna som halvrätter och då bjuda dubbelt så många. Lägg till en förrätt och efterrätt så har du en fyrarättersmiddag med liten ansträngning. Detta lät suveränt tycker jag och bjöd in några vänner för en trevlig söndagsmiddag.

Vi blev totalt 5 personer varav en är vegan. Vi köpte till och gjorde falafel till henne och adderade lite extra sötpotatis vilket gav en trerätters veganmeny och fyrarätters för oss andra.

Till förrätt gjorde vi små piroger fyllda med stekt svamp, soltorkade tomater och spenat. Därefter var det dags för den första varmrätten.

Oxfiléspett med sojawokade grönsaker, sötpotatispommes samt citrus- och ingefärssmör

Till dagens måltid behövde vi: Oxfile, woksås, citrussmör, snackspaprika, salladslök, zucchini, pak choi och sötpotatis.

Många människor i köket idag och en hel del saker på gång samtidigt men jag ska försöka separera ut de stegen vi gick igenom för att laga dessa goda oxfiléspett.

Vi började med att ta ut allt vi behövde ut kylen, smöret och köttet skulle rumstempereras innan tillagning och resten var det dags att börja jobba med. Vi började med att hacka zucchinin i halvmånar, lägga upp de på ett stort fat och salta för att dra ur lite vätska. Därefter skalade vi och skar sötpotatisen i stavar, blandade stavarna med olja, salt och peppar innan de fick ta plats i ugnen på en plåt för tillagning.

Näst på tur var grönsakerna (paprika, pak choi och salladslök) som sköljdes och rensades innan de strimlades till vald storlek för woken. Köttet, som redan vad tärnat, kryddades med salt & peppar och träddes sen upp på två träspett. Oxfiléspetten stektes sen på hög värme i smör och rapsolja i någon minut per sida, kryddades lite extra med salt och peppar innan de fick vila i några minuter. Under köttets vila wokade vi grönsakerna. Vi sparade lite av grönsakerna till veganmenyn, och toppade resten med woksåsen. Dags för servering. Oxfilé spetten serverades med sötpotatispommes, wokade grönsaker och citrussmör.

Slutbetyg

Kassen bjöd på fantastiskt fina råvaror och väldigt gott kött. Som vanligt med Matkomfort var det väldigt enkelt att laga. Denna innebar några fler steg än deras vanliga kasse, men var ju också mycket lyxigare så det var förväntat.

Vi diskuterade vilket betyg rätten skulle få och kom fram till att den inte riktigt nådde hela vägen fram då grönsakerna och sötpotatisen var goda men inte gifte sig optimalt med köttet. Kanske skulle den bli ännu lite bättre med andra tillbehör?

Hur som helst var det en väldigt god måltid, framförallt med jättefina råvaror!

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Unik rabatt på Premium helg

Just nu kan vi på Allt om Matkassar erbjuda en unik rabatt till er om ni vill testa Matkomforts Premium Helg-låda med extra rabatt. Använd koden ”helgkasse” – så får du 150 kr rabatt de fyra första veckorna – total rabatt 600 kr. Passa på att lyxa till helgerna du med!

Matkomfort Helgkasse
Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng