Matkomforts Premium – Del 1

Nu är hösten här och det betyder att vi börjar med att testa lite nya matkassar igen. Denna vecka har vi testat en leverantör vi aldrig testat tidigare. En leverantör som marknadsför sig med “kockförberedda och lättlagade menyer”, nämligen Matkomfort!

Ungsbakad Laxfilé

Till dagens måltid behövde vi laxfilé, dill- och myntayoghurt, couscous, gurka, paprika och en halv ekologisk citron.

Vi började med att smörja en ugnsfast form innan vi saltade laxen runt om och placerade den i formen med skinnsidan ner. Lite olivolja ringlades över innan den fick åka in i ugnen på 200 grader för tillagning i ca 20 minuter. Medan laxen var inne i ugnen passade vi på att ordna med tillbehören – couscous med extra grönsaker. Gurkan hyvlades tunt med osthyvel och tog plats i en skål där den saltades och smaksattes med rivet citronskal, saft från samma citron och svartpeppar. Där fick den ligga och marineras.

Nästa på tur var couscousen. Couscousen kom i en fin liten plastburk (tänk färdigsåsburk) vilket gjorde det supersmidigt att koka upp lika mängd vatten som mängden couscous i en kastrull med lite salt. En av de viktigaste sakerna för Matkomfort är nämligen att minska matsvinnet. Superbra!

Till sist så tärnades en paprika och stektes i lite olivolja innan den vändes ner i couscousen. 

Allting serverades med dill- och myntayoghurt som även den kom färdig i en liten burk. Smidigt!

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng