Mat & Ros Vegetariska matkasse – Del 4

Dags för sista måltiden med Mat & Ro och deras vegetariska matkasse. Det har varit en trevlig vecka och väldigt kul att få testa detta trevliga Skånebaserade matkasseföretag som sedan i höstas även levererar i Stockholm. Här kommer veckans sista recept!

Auberginerullar med halloumi

Mycket användning av ugnen har det varit denna vecka och så var det även idag. Ugnen på 225 grader inledde därför dagens matlagning och därefter åkte kniv och skärbräda fram. Två auberginer skars i en halv centimeter tjocka skivor (på längden) och saltades med lite salt och peppar. En halloumiost delades i mindre bitar och strimlade jag några soltorkade tomater.

Efter det var det dags att steka på den skivade auberginen tills den blev mjuk (annars är det ju svårt att rulla den!). Den stektes i olja tills den blev blank och mjuk. Därefter lade jag den på ett stort fat. När alla auberginebitar blivit mjuka lade jag halloumi, soltorkade tomater och lite basilikablad på varje bit och rullade sedan ihop dem. Därefter lade jag alla auberginerullarna i en ugnssäker form och satte igång med tomatsåsen.

Jag började med att finhacka lök och vitlök som fick brynas några minuter, innan vi blandade ner en burk med hela tomater. Såsen smakades av med salt och peppar innan den hälldes över rullarna i ugnsformen. Maten i formen toppades med en påse riven ost innan den tog plats i ugnen för tillagning i ca 15 minuter.

Under tiden rullarna var i ugnen passade vi på att koka upp couscous med vatten som i stället för salt kokades upp med en tärning grönsaksbuljong.

Dagen till ära bjöds det även på lite extra tilltugg i form av morotsstavar som gjordes av de morötter som blivit kvar i påsen från dag 1.

Lagom till att osten fått fin färg och maten i ugnen var klar hade också couscousen mjuknat och färdigställts. Kvar var endast servering av dagens mat, auberginerullar med halloumiost!

Det sista receptet för denna vecka var även min favorit. I detta recept har Mat och Ro lyckats ta de enligt mig så klassiska pastarullarna (cannelloni) och gjort en härlig tvist. Resultatet blir en god vegetarisk rätt med fin smak av halloumi och tomat. Om ni vill veta mer kan ni läsa vår recension av Mat och Ro där vi även har en rabattkod för ditt första köp.

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng