Mat & Ros Vegetariska matkasse – Del 3

Idag stod det pastasallad på menyn vilket var väldigt länge sen jag lagade. Det är det som är det roliga med matkassar, att en får hitta nya recept samt hitta tillbaka till gamla klassiker. Jag vill tro att de allra flesta som testar matkassar några gånger har åtminstone ett nytt favoritrecept. Mitt är bland annat pasta med len pumpasås som ni kan hitta lite längre bak i våra matkassetester. Vilket är ditt? Berätta gärna med en kommentar!

Pastasallad med sydländska inslag

Huvudingrediensen i en pastasallad är ju trots allt pasta och det var där vi började med matlagningen idag. Fyra portioner pasta kokades enligt anvisningarna på paketet. Under tiden drog jag igång med resterande ingredienser till dagens rätt.

En hel broccoli delades i mindre bitar/buketter och stektes i olja, svartpeppar och salt tills den fick lite fin färg. Därefter hackade jag rödlök fint och la i en stor skål.

Pastasalladen skulle blandas med örtdressing i slutet av receptet och innan dess måste dressingen göras. Jag hackade basilika grovt och pressade ner en halv solovitlök i en liten skål. I samma skål blandade jag sen ner ca 1 deciliter olivolja och den hackade basilikan innan den hemgjorda örtdressingen ställdes undan i väntan på pastan.

Vid ungefär den här tiden var pastan klar och den hälldes av samt spolades kall innan den hamnade i samma skål som rödlöken. Jag passade även på att blanda ner örtdressingen med pastan för att förhindra den från att klibba ihop.

Nu till resten av salladen!

Körsbärstomater halverades, och champinjoner skivades. 2 stycken avokados gröptes ut och tärnades o sist men inte minst skars en förpackning sockerärtor i mindre bitar. Alla grönsaker blandades sedan ner tillsammans med pasta och rödlöken och till sist toppades allt med smulad fetaost innan servering.

Dagens mat bestod av en hel del hackandes och delandes innan pastasalladen till slut kunde slutföras. Smaken var helt okej, men för att koppla tillbaka till starten av detta inlägg så är detta inget recept jag kommer spara på hyllan.

Slutbetyg: 3 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng