Mat & Ros Vegetariska matkasse – Del 2

Veckan fortsätter och idag är det en dag som ska bjuda på ett recept klassat som svårighetsgrad medel. Många matkasseleverantörer brukar skriva ut nivån på deras recept som en sorts måttstock på hur lång tid maten kommer ta att laga. En ganska smart grej enligt mig då jag enkelt kan planera vilka måltider jag ska laga efter hur min vecka ser ut. Tisdagar är lite lugnare och vad passar då inte bättre än att spendera lite mer tid i köket och laga dagens rätt från Mat & Ro!

Couscous med ugnsrostade grönsaker

Även idag startade jag med att sätta på ugnen på 225 grader för att göra den redo att rosta grönsaker till perfekt smak.

Därefter åkte skärbräda och kniven fram för att göra grönsakerna redo för ugnen. Jag började med att skala och dela fyra stycken palsternackor till lagom stora stavar. Efter det skivade jag champinjoner och slängde ner allt (palsternacka och svamp) på en ugnsplåt. Sist men inte minst delade jag ett helt blomkålshuvud i små buketter och spred ut över plåten. Allt toppades med olivolja och salt som ringlades över grönsakerna innan plåten placerades i ugnen för rostning i ca 20 minuter.

När plåten placerats i ugnen var det dags att koka couscous enligt förpackningen samt fixa en currysås.

Currysåsen gjordes från grunden och jag började med att skära upp en halv rödlök, två tomater och pressa några vitlöksklyftor. Därefter fräste jag på curry med olja i en kastrull ett litet tag innan den delade löken och tomaterna åkte ner i samma kastrull. Jag rev även lite färsk ingefära som jag tillsatte till kastrullen efter eget tycke. När det hela fräst ihop i några minuter tillkom 3 dl grädde och sen fick det puttra ihop i ca 8 minuter innan såsen mixades slät med stavmixer. Allt smakades av med salt och peppar.

Lagom till att såsen började bli klar var det bara några minuter kvar på grönsakerna och därför dags att lägga på ett paket blandade bönor på plåten.

De rostade grönsakerna serverades sen tillsammans med couscous och currysås.

Andra måltiden med Mat & Ros matkasse var (trots sin ”medel” stämpel) även den lätt och rolig att laga. Personligen har jag aldrig gjort currysås förut och denna currysås blev mycket god och passade fint tillsammans med de rostade grönsakerna. En god och enkel vardagsrätt perfekt passande till en tisdag helt enkelt!

Slutbetyg: 4,5 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng