Linas Vegetariska matkasse – Del 3

Att skapa en matsedel utan mer eller mindre helt utan svinn, det är något matkasseleverantörerna är bra på, och vinnaren av de vegetariska kassarna jag testat hittills är Linas Matkasse. Nu efter att ha lagat de tre måltider som kom med kassen är det ända jag har kvar från påsen två ägg, och det är ju något vi enkelt kan använda och äta upp, antingen till frukost eller till något annat.

Rustik medelhavspytt med kalamataoliver och stekt ägg

Idag var det en så kallad ”medelhavspytt” på menyn och ordet ”pytt” kan nog skrämma de flesta då det oftast innehåller en himla massa tärnande och hackande. Glatt förvånad blev jag därför när det första steget på dagens recept var att lägga i ett kilo småpotatis i en smord ungsform. Inget hackande här inte! Potatisen blandades med lite olja, torkad rosmarin, salt och svartpeppar innan den fick åka in i ugnen för tillagning i ca 25 minuter.

Näst på tur stod dagens hackande (vad vore väl en pytt utan lite tärningar åtminstone?). En zucchini och två gula paprikor sköljdes och skars sedan i tärningar. Till det hackade jag också en gul lök fint. Löken och paprikan började jag sen med att steka i en stekgryta med lite olja. Jag pressade även ner tre vitlöksklyftor.

Efter några minuters fräsande i grytan fortsatte jag med att blanda ner zucchini, en ask plommontomater, torkade kryddor i form av basilika, timjan, chiliflakes och salt, två stora klickar tomatpuré, lite socker, en tärning grönsaksbuljong och till sist två deciliter vatten. Grytan fick sen stå och puttra i 10 minuter.

Med potatisen i ugnen och grytan på spisen fortsatte vi vidare till nästa steg. Först så stektes fyra ägg i lite olja efter egna preferenser. Därefter blandade jag ihop en citronyoghurt med resten av den ryska yoghurten (som använts i alla rätter denna vecka), rivet citronskal från en halvcitron och en nypa salt. Till sist innan allt började bli klart grovhackade jag också en burk med kalamataoliver och resten av den färska timjanen.

Nu var både potatis och grönsakerna i grytan klar. Grönsakerna vändes då ner i ugnsformen tillsammans med potatisen och det hela toppades med oliver, timjan och saften från citronen som jag rev skalet av. Medelhavspytten serverades sen med ett stekt ägg och citronyoghurt. voila!

Jag börjar se en trend i att de vegetariska matkassarna slutar på topp och denna tredje rätt från Linas Matkasse visar verkligen hur enkelt det kan vara att laga riktigt god mat! Bra jobbat och tack för en god vecka!

Slutbetyg: 6av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng