Linas Matkasse


Bra med Linas Matkasse
 • Levererar till hela landet
 • Många matkassealternativ
 • Välj tillägg som frukt- eller salladskasse
 • Prova-på-pris från 299 kronor

Sammanfattning

Linas Matkasse är en av de kändaste leverantörerna på marknaden och det med all rätt. Hela 88 procent av deras kunder har valt att stanna kvar. Med ett varierande utbud och leveranser till hela landet är Lina ett bra val för nästan alla situationer.

Linas Matkasse levererar till hela landet.

Linas Matkasse

Få 200 kr rabatt fördelat på dina två första kassar och en termoskanna från Stelton med din andra leverans.

 

Linas Matkasse Rabattkod

Vissa matkasseföretag använder sig av rabattkoder för att ge sina kunder ett specialerbjudande, ofta som prova-på-erbjudande. Linas Matkasse använder sig inte av någon rabattkod just nu, men det betyder inte att de inte har ett prova-på-pris. Du får 200 kr rabatt fördelat på dina två första kassar. Dessutom får du en exklusiv Stelton-termos med din andra leverans. Hur tar du del av erbjudandet utan någon rabattkod, tänker du kanske då? Du behöver bara klicka dig vidare här från sajten, så kan du köpa din första kasse till specialpris.

Recension av Linas matkasse

Att starta en prenumeration hos Linas Matkasse är superenkelt. När du har valt vilken kasse du vill ha börjar du med att fylla i ditt postnummer för att kolla att de kan leverera ända fram till din dörr. Om så är fallet (vilket det är i stora delar av landet) får du välja datum för din första leverans. De levererar alltid på söndagar och första valet av datum brukar vara närmsta söndagen 2 veckor från din beställning.

Sedan får du fylla i personuppgifter (personnummer, namn, mejladress) och adress + eventuell portkod innan det är dags för att välja betalningsalternativ. Här kan du välja att betala med kort eller faktura. Fakturan skickas till din e-postadress onsdagen efter leverans. Det tillkommer ingen fakturaavgift.

Leverans

Veckan innan din matkasse levereras får du ett mejl och ett sms med veckans meny samt mer information om din kommande leverans. Här kan du se vad för basvaror du behöver ha hemma för att laga de recept som kommer (som salt, peppar, olja o.s.v.), du hittar energiinnehåll på de olika recepten och innehållet i kassen. Kort sagt allt du behöver för att förbereda dig för din matkassevecka.

Du har också möjligheten att här lägga till en fruktkasse om du önskar eller att handla andra varor i Linas Matbutik. Det kan egentligen vara vad som helst som du känner att du saknar från den vanliga kassen. Kanske något du är extra sugen på eller som du fick feeling för i en av dina tidigare matkassar. Dessa varor levereras till din dörr tillsammans med resten av din matkasse.

När det är söndag och matkassedags levereras din matkasse med tillhörande recept och de eventuella extra varorna du handlat i Linas Matbutik till din dörr någon gång mellan klockan 17.00 och 22.00.

Appen

För att göra det extra lätt för dig har Lina utvecklat en Linas Matkasse app. Där kan du som kund bland annat hantera din prenumeration, hitta alla dina tidigare recept och reklamera om något skulle vara fel med din leverans. I appen kan du också enkelt handla i Linas Matbutik eller lägga till en specialkasse som t.ex. fruktkassen till veckans leverans.

Klubb Lina

Som ett sätt att värna lite extra om sina kunder har Linas Matkasse skapat något de kallar för Klubb Lina. Klubb Lina fungerar som en poängtjänst där du samlar poäng genom att beställa matkassar eller värva vänner. De poäng du tjänar in kan du sedan byta in mot premier. Bland premierna finns bland annat knivar, grytor och en prenumeration på den populära tidningen Allt om Mat. Premierna du väljer kommer med din nästa matkasseleverans.


FÖRDELAR:
 • Levererar till hela landet
 • Många olika alternativ
 • Prova-på-pris från 299 kronor

NACKDELAR:
 • Bara barnkassarna som finns som laktos- och glutenfria altenativ


Linas Matbutik

Något som finns hos Linas Matkasse är Linas Matbutik. I matbutiken kan du toppa din matkasse med allt extra som kan behövas, som tillbehör till veckans frukost, kanske tvättmedel nytt toapapper eller andra dagligvaror. Linas Matbutik finns där för att du ska kunna spara ännu mer tid och ha möjligheten till att få allt det där andra du handlar i din matbutik men som inte ingår i matkassen. Allt för att göra livet så bekvämt som möjligt för dig!

 

8 Betyg
Slutbetyg

“Barnkasse” “Vegetarian”

Linas Matkasse levererar till hela landet.

8.6Vårt betyg
Valmöjlighet
9
Specialkost
9.5
Prisvärdhet
8
Mat & Recept
8
5.3Läsarnas betyg
Valmöjlighet
6
Specialkost
5
Prisvärdhet
4.6
Mat & Recept
5.8
Lämna ditt eget omdöme  |  Läs andras omdömen
17 Kommentarer
Visa alla Favorit Högst betyg Lägst betyg Lämna ditt eget omdöme
 1. Svara
  Dan 10 januari, 2017 at 14:08

  Tog en Vegetarisk prova-på kasse för 299kr (ord. 569kr, vilket övergår i en automatiskt prenumeration) mestadels för att mätta nyfikenheten och se vad allt snack gällande matkassar handlar om.
  Till detta fick man även en påse med lite blandad frukt som en nykundsgåva (ord. 109kr) – inget jättespännande dock, några äpplen, mandariner, apelsiner. Knappast värt att betala extra för.
  Hur som och åter till poängen med min egen lilla undersökning..
  Blev först lite förvånad över hur LITE mat det var i påsen, 3 middagar för 4 personer skulle det knappast räcka till även med vanliga portionsstorlekar mätt. Då får man stå för en grandios sallad på egen bekostnad för att mätta hungern. Sedan tyckte jag det var alldeles för snålt med ekologiskt, endast 3 produker (bönor på burk) hade den märkningen (frukten var omärkt, så där vet jag inte alls).

  Tänkte då att undrar vad summan blir om jag plockar ihop en likvärdig kasse, med så många ekologiska alternativ som möjligt på te.x Willy’s?
  Återigen blev jag förvånad! Min ”egen” matkasse från Willy’s var både större, billigare och till 90% ekologiskt. Fick en slutsumma på 286,96kr för den ekologiska vegpåsen! Nu får man ju ingen ”veckomeny” eller hemleverans för det priset, men å andra sidan är det inte så svårt att hitta recept eller inspiration så att jag skulle säga att priset för Linas Matkasse kompenserar bristen på kvalité och mängd hos varorna. Recept för potatismos eller vegetariska biffar av mixade bönor är överdrivet. Dessutom handlar jag eller min fru i samband med andra ärenden eller i samband med arbete, så det är inte avgörande i vårat fall.
  Jag skulle då verkligen ta en funderare om det är ekonomiskt försvarbart med matkasse. Jag kommer avstå från liknande erbjudanden framgent.

  • Svara
   Allt om Matkassar 22 juli, 2019 at 10:22

   Hej Dan, tack för din kommentar!

   Alla matkassar har ju olika innehåll och olika priser. Visst blir nog vissa lite dyrare, men du betalar också för att få färdiga recept och idéer. Kolla gärna in recensionerna och omdömena för några andra matkassar, där kanske du hittar något som passar dig bättre.

   Vänliga hälsningar,
   Sara på Allt om Matkassar

 2. Svara
  TT 17 januari, 2017 at 19:25
  0.85
  Valmöjlighet
  20
  Specialkost
  0
  Prisvärdhet
  20
  Mat & Recept
  30

  Totalt omöjligt att bli mätt, för en normalvuxen man så bör man räkna med att äta två potioner med deras mått mätta!

  + FÖRDELAR: Smakade helt okej
  - NACKDELAR: Totalt omöjligt att bli mätt, för en normalvuxen man så bör man räkna med att äta två potioner med deras mått mätta!
  Håller med(2) Håller inte med(1)You have already voted this
  • Svara
   Allt om Matkassar 22 juli, 2019 at 10:20

   Trist att Linas inte passade dig. Kolla in våra andra recensioner och omdömen så hittar du kanske en annan kasse som passar dig bättre!

 3. Svara
  Ingrid 23 september, 2017 at 15:50
  4.25
  Valmöjlighet
  100
  Specialkost
  90
  Prisvärdhet
  80
  Mat & Recept
  70

  Jag har haft både inspirationskassen och vegetariska kassen under en längre period och är mycket nöjd. Inspirationskassen är toppen, det optimala hade varit om den fanns som vegetarisk också, men vegetariska kassen är som tur är också ganska inspirerande. Alla kassar har haft gott om grönsaker som har inkluderats på ett bra sätt (Inte bara ”tärna gurka och ha till”)-

  Jag läser med förvåning de andra betygen här ang. lite mat i kassen – det har jag inte upplevt vid någon leverans. Våra rätter brukar räcka till 5 fullvuxna portioner, ibland 6.

  Rekommenderas starkt!

  + FÖRDELAR: - rikliga portioner, 4 portioner blir ofta 5. - inga halvfabrikat (Inspirationskassen och Vegetariska kassen) - alla recept har varit goda och många har blivit favoriter - meddelar tidsintervall (1 timme) för leverans istället för hela kvällen - tidsangivelsen för hur lång tid hela receptet kommer att ta stämmer mycket bra
  - NACKDELAR: - recepten säger ofta "1 paket" istället för mängd vilket gör de svårare att återanvända - recepten är inte logiskt upplagda för att minimera disk (tex. skära grönskar först, sedan kött) så jag brukar planera om
  Håller med(1) Håller inte med(2)You have already voted this
  • Svara
   Allt om Matkassar 22 juli, 2019 at 12:05

   Hej Ingrid, kul att du varit nöjd med Linas Matkasse!

 4. Svara
  magnus 8 november, 2017 at 08:51
  0.75
  Valmöjlighet
  20
  Specialkost
  10
  Prisvärdhet
  10
  Mat & Recept
  20

  Sena leveranser och billiga varor. Frysvaror som börjat tina drar ner betyget ytterligare

  Håller med(3) Håller inte med(0)You have already voted this
  • Svara
   Allt om Matkassar 22 juli, 2019 at 12:06

   Hej Magnus.
   Trist att du haft en dålig upplevelse. Hoppas du hittar en annan matkasse som passar dig bättre!
   /Allt om Matkassar

 5. Svara
  pernilla 3 januari, 2018 at 11:26

  Små portioner, frysvaror som börjat tina (känns som ett sätt att hålla nere priset på kassen att ha en massa frysvaror istället för färskvaror som de flesta andra kassar har), tveksam kvalitet på flera grönsaker och flera Garant-varor. Att det är posten som kommer med varorna i en vanlig bil utan kylanläggning och att många varor är varma är inte seriöst.Känns lågbudget rätt igenom. Att de dessutom kallar det för ”prova-på” när det är en automatisk prenumeration känns som ett sätt för dem att lura folk att stanna som kunder.

  • Svara
   Allt om Matkassar 7 juli, 2019 at 09:34

   Trist att Linas inte passade er. Kolla gärna in listan med våra andra matkassar så kanske du hittar en som passar er bättre!

 6. Svara
  Jenny 13 februari, 2018 at 13:28
  1
  Valmöjlighet
  20
  Specialkost
  10
  Prisvärdhet
  20
  Mat & Recept
  30

  Små portioner i jämförelse med andra kassar i samma prisklass.
  Fått många grönsaker som varit dåliga redan vid leverans och sallad där bäst-före är dagen efter leverans.
  Att man inte kan testa en kasse utan att bli prenumerant känns inte ok.

  + FÖRDELAR: Rätter som vi inte brukar äta
  - NACKDELAR: krångligt att reklamera. små portioner. lång uppsägningstid.
  Håller med(3) Håller inte med(0)You have already voted this
  • Svara
   Allt om Matkassar 7 juli, 2019 at 09:31

   Tråkigt att Linas Matkasse inte passade er. Kolla gärna in vår lista med alla matkassar, så kanske du hittar en ny favorit!

 7. Svara
  Jennifer 7 april, 2019 at 14:17
  4.75
  Valmöjlighet
  100
  Specialkost
  100
  Prisvärdhet
  80
  Mat & Recept
  100

  Vi har kört Linas matkasse nästan varje vecka i över 4 år. Har barnen varannan och då blir det middagar för 3 dagar. De veckor jag inte har barnen så blir det även lunchlåda till mig. Har testat några andra matkassar men alltid gått tillbaka till Lina. Recpten är jättebra och rätterna roliga att laga.

  Håller med(0) Håller inte med(1)You have already voted this
  • Svara
   Allt om Matkassar 7 juli, 2019 at 09:29

   Kul att höra att ni är så nöjda med Linas Matkasse, Jennifer!

 8. Svara
  Tor Erik lökken 21 maj, 2019 at 16:18
  4.5
  Valmöjlighet
  100
  Specialkost
  90
  Prisvärdhet
  70
  Mat & Recept
  100

  Suveren inget att klaga på

  + FÖRDELAR: Jättenöjd
  - NACKDELAR: Ser ingen
  Håller med(0) Håller inte med(1)You have already voted this
  • Svara
   Allt om Matkassar 7 juli, 2019 at 09:30

   👍

 9. Svara
  Katta 31 augusti, 2020 at 17:17

  Fick idag min första matkasse och är väldigt besviken på innehållet. Fick 1 kotlett som ska räcka till 2 vuxna personer. Ingenting som jag skulle kunna rekommendera.

Kommentera

Ditt slutbetyg

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng