Här hittar du årets bästa julkassar!

Julen är på väg och det börjar bli dags att köpa årets julmat. Kring jul brukar det vara fullt ös i butikerna och många fasar inför den årliga julhandlingen. Är du en av dem? Kanske ska du testa en julbordskasse 2017? På så sätt slipper du knö i matbutiken, utan får smidigt allt du behöver till julbordet skickat direkt hem till dörren. Istället kan du lägga tiden du skulle lagt på matshopping på att julmysa!

En julmatkasse innehåller allt du behöver för ett lyckat julbord. Du får bland annat ingredienser till Jansson, en god julskinka, sill och potatis – och julmust såklart! I vissa julkassar ingår det dessutom recept och ingredienser för att göra julgodis. Supermysigt! Nedan kan du se alla företag som erbjuder julmatkasse 2017, samt lite information om varje så att du kan välja den kasse som passar dig bäst!

Middagsfrid julkasse

Hos Middagsfrid kan du redan nu förboka en matkasse med julmat. I julbordskassen hittar du alla smarriga julrecept du kan tänka dig – plus julgodis! Kika in på deras hemsida på bums för att se till att du hinner beställa hem en kasse i tid till jul. Sista dagen för att boka en julmatkasse hos Middagsfrid är 11 december, och den kommer levereras mellan den 18e och 20e december. Kassen kostar 1995 kr och är för 6-8 personer. Hos Middagsfrid kan du dessutom ge en matkasse julklapp till dina nära och kära. En perfekt present för alla som alla som gärna lägger tiden på annat än att handla julmat. För att ge bort en matkasse present köper du ett presentkort. Sedan kan man välja själv vad man vill använda presentkortet på, till exempel en julkasse!

Visste du? I år erbjuder Middagsfrid förutom den vanliga julkassen också en vegojulkasse. Superkul, tycker vi! Kassen är lakto-ovo-vegetarisk och innehåller alltså ägg, löpe och mejeriprodukter. Samma sista-datum att beställa samt leveranstider är desamma som för standardkassen. Även denna kassen är för 6-8 personer men kostar istället 1795 kr. Kika in på Middagsfrid för att läsa mer om kassarna och spana in menyn!

Middagsfrids julkasse

6-8 personer. 1995 kr. Vegojulkasse för 1795 kr. Beställ senast 11 december. Leverans 19-20 december.

Linas Julbordskasse

Självfallet har även Linas Matkasse en julmatkasse i år. I den hittar du massor av god julmat som köttbullar, Janssons, olika sorters korv, senap och olika såser, flera olika typer av ost och kex, skagenfyllda ägghalvor och massa annat. Lina rekommenderar att du delar upp lagandet på tre olika dagar, för att slippa göra allt dagen då det är dags att äta. Hållbarheten för kassens innehåll är fem dagar.

Förutom sin julkasse erbjuder Lina också en kasse med Adventsmys, som de tipsar om att du kompletterar med. I den hittar du recept på kakor och julgodis som passar perfekt till såväl som adventsmyset som till efterrätt och snacks på julafton.

Julbordkassen levereras den 21 december i stora delar av Stockholm, Göteborg och Malmö, men du kan också beställa julkassen i områden där de levererar 17-18 december. Det gäller hela landet. Du kan beställa din julkasse fram tills 7 dagar innan leveransdagen.

Linas julkasse

6-8 personer. 1499 kr. Leverans 21 december eller 17-18 december beroende på vart du bor. Beställ senast 7 dagar innan leverans.

Årstiderna Julkasse

I år har Årstiderna valt att köra vegotema på julborden. De erbjuder två olika julkassar, den Vegetariska och den Veganska Julkassen. Rätter du kan hitta är svampfyllda piroger, kryddad tofustek, rödkålssallad och pajer. Mums! Årstidernas julkasse är lite mindre än de flesta andra julkassarna. Den vegetariska är beräknad för 2 till 4 personer och den veganska för 4 personer. Priset är såklart billigare, båda kassarna kostar 489 kronor. Vill du ha mat till fler personer är det såklart bara att beställa fler kassar. Annars funkar det som ett perfekt komplement till ditt ”vanliga” julbord, om du vill ha lite mer vegoalternativ!

Kassarna finns i begränsat antal, så passa på att beställa din på en gång!

Årstiderna Julkasse

Vegetariska: 2-4 personer. Veganska: 4 personer. Båda kostar 489 kr. Leverensdag 21-22 december. Beställ senast 18 december.

Matkomfort Julkasse

Matkomforts jullåda ger en bra grund till till julbord, så att du kan minska på julstressen. Precis som med Matkomforts vanliga lådor kommer de med kockförberedda såser, och de såser som kommer med i jullådan är grov hovmästarsås, sauce verte och currymajonnäs. Med dessa kan du verkligen imponera dina gäster med smarriga såser lagade från grunden!

Förutom de goda såserna får du med Janssons, lax, prinskorv, ”kycklingskinka” och massa annat gott. Komplettera lådan med dina favorittillbehör så har du ett riktigt bra julbord. Du kan välja att få lådan för 4, 8 eller 12 personer, men Matkomfort poängterar att det inte är säkert att själva lådan räcker till så många personer. Det beror mycket på vilka och hur mycket tillbehör man har till, så ha det i åtanke.

Beställer du fler än en får du 200 kronor rabatt för varje ytterligare låda du beställer.

Matkomfort Jullåda

4, 8 eller 12 personer. 1195, 2190 respektive 3185 kr. Leverans 21 december. Beställ senast 14 december.

City Gross Julkasse

CityGross har ingen julkasse med julmat i år, men däremot har de två olika kassar med julbak! Det finns en stor och en liten variant, och de passar lika bra till adventsfikat som till efterrätt på julbordet. Godsaker du kan hitta i julkassen är till exempel ingefärskola, knäck, lussebullar, pepparkakor och gräddkola. Mums!

City Gross julbak

Stora eller lilla julbaket. 349 respektive 499 kr.

 

Mat och Ro julkasse

Hos Mat och Ro kan du också förboka en matkasse med julmat redan nu. Högst upp på deras sida kan du se mer information om deras julkassar samt förboka en. Du kan välja att få den hemkörd eller hämta den hos Mat och Ro. Väljer du hemkörning tar de en avgift på 100 kronor.

Det finns två olika alternativ av julkassarna hos Mat och Ro. Dels har de en julkasse med färska råvaror, samt en kasse där rätterna redan är förberedda. Det första alternativet kostar 799 kronor och den förberedda kassen kostar 1299 kronor. Båda är för 6-8 personer. Med den förberedda kassen kan du också välja att lägga extra av vissa rätter, till exempel köttbullar och Janssons. Det kostar då 100 kronor extra per rätt.

Kom ihåg! Anger du ”Allt om matkassar” i meddelanderutan när du beställer får du 100 kronor rabatt på din julkasse!

Mat och Ro julkasse

6-8 personer. Julkasse 799 kr. Kockens förberedda julkasse 1299 kr. Leverans 21 december. Beställ senast 2 december.

Bra Mat Hemma julkasse

Bra Mat Hemma har en julmatkasse som är fullproppad med riktigt bra delikatesser. Allt som behövs för att bjuda på ett riktigt smarrigt julbord. Maträtterna är dessutom färdiglagade, och bara för dig att värma på när det är dags att äta. Så enkelt det kan bli i det annars ganska stressiga julpysslet. Det som är förberett av kockarna är köttbullar, revben, julkål och Janssons. Förutom det får du bland annat rödbetssallad, julskinka, prinskorv, senapssill, kallrökt lax, ägg och julost. För att se allt som finns med kan du kika på Bra Mat Hemmas hemsida.

 Julkassen är beräknad till 6-8 personer och kostar 1459 kronor. Du behöver beställa den senast 2 december och leveranser sker den 22 december.

Anger du ”Allt om Matkassar Julkasse” när du checkar ut, får du 100 kronor rabatt på din julkasse från Bra Mat Hemma!

Bra Mat Hemma julkasse

6-8 personer. 1459 kr. Leverans 22 december. Beställ senast 2 december.

Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng