Paleo matkasse

Här kan du läsa om leverantörer som har paleo matkasse i sitt sortimentet.

VeckansMiddag

“Barnkasse” “Ekologisk” “GI” “Glutenfri” “LCHF” “Vegetarian” “Laktosfri”

VeckansMiddag levererar i Blekinge, Skåne, Halmstad, Växjö, Kalmar, Stockholm, Uppsala och Södertälje.

User rating:
8

Matkasse Paleo

Paleo matkasse baserar sitt innehåll på paleotisk kost, även kallad stenålderskost. Paleo-metoden har blivit mycket populär på senare tid och den bakomliggande iden i paleo-metoden har sitt ursprung från hur vi människor åt under stenåldern. Under denna era var vi jägare och samlare, vi åt av det vi lyckades fånga i naturen och det vi kunde samla in från mark, träd och buskar. Människan hade inte börjat odla och vi hade heller ingen boskap i fångenskap under stenåldern. Enligt paleo-metoden innebär det att vi ska äta så som vi åt under stenåldern, det är det sättet vi var menade att äta på och många håller nog med om att vi människor är skapta för att äta ren och naturlig mat – vilket är fokus i paleo kosten. Under stenåldern bestod vår kost av vi t.ex. kött från djur vi själva jagat, fisk och skaldjur vi själva fångat, ägg vi hittat från vilda fåglar, grönsaker, rotfrukter, frukt, bär, nötter, fröer och rötter vi funnit på mark, träd och buskar. Vår kost bestod av det som naturligt fanns i naturen. Grunden i paleotisk kost är därför att man ska äta mycket kött, grönsaker, nötter, bär och frukt och helt utesluta spannmål, mjölkprodukter och socker ur sin kost. Inga hel- eller halvfabricerade livsmedel hör heller hemma i en paleo-kost. Tänk vad man får lära sig på en matkasse jämför hemsida. Magiskt, eller hur??

Livsmedel som man bör utesluta enligt Paleo-metoden är exempelvis socker som ska vara orsaken till dagens fetma. Med det sagt, enligt Paleo-metoden så eliminerar du mycket av det extra energiintag som leder till viktuppgång om du tar bort socker från din kost. Dessutom innebär en sockerfri kost att du får en ökad fettförbränning, jämnare blodsocker och mer energi. I Paleotisk kost bör du också helt undvika koncentrerade fetter, då dessa kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Andra saker som ska uteslutas från kosten enligt Paleo-metoden är spannmålsprodukter, baljväxter och mejerivaror. Dessa fanns inte under stenåldern och ska därför inte ätas. I och med att man utesluter socker och andra kaloririka livsmedel så innehåller Paleotisk kost mindre energi än annan kost, vilket underlättar när man vill gå ner i vikt. Äter man enligt paleo-metoden ska man däremot äta mycket av magert kött, kyckling, fisk, skaldjur samt ägg. Även frukt, grönsaker, bär, rotfrukter, nötter och vegetabiliska oljor är bra att äta enligt paleo.

Grunden i denna paleo-metod bygger således på antagandet att människan biologiskt inte har förändrats särdeles mycket sedan stenåldern, men att vår kost har förändrats desto mer. Paleo kost ligger alltså närmre den kost människan rent biologiskt är gjord för, än den kost vi numer är van att äta som mer är en kost bestående av mycket snabba kolhydrater, gluten och överlag livsmedel som på något vis har blivit processad. En kost enligt Paleo-metoden medför många hälsofördelar, t.ex. verkar den inflammationshämmande, uppbyggande och man blir starkare, friskare och mer fylld av energi än man annars är med annan kosthållning.

Att börja äta enligt Paleo-metoden kan dock vara både jobbigt och svårt, då det är viktigt att man får i sig rätt typ av mat, i rätt mängd och i rätt kombination. Det är även en fördel om maten blir god och är enkel att tillaga. Med en paleo matkasse får du allt detta och mycket mer, det är alltså en matkasse bäst för dig om du äter efter Paleo-metoder. Låt en kock och kostexpert skapa goda menyer med recept på noggrant näringsberäknade måltider, köpa in, paketera och leverera dem direkt till din dörr. Du slipper planera meny, hitta recept och välja rätt produkter samt köpa in och släpa hem dina livsmedel. Allt detta sköts av din matkasseleverantör om du väljer en paleo matkasse.

Vad innehåller paleo matkassar?

Paleo matkasse innehåller råvaror och recept utifrån Paleo-metoden, d.v.s. kost med anknytning vad vi åt under stenålderstiden. Vill du må bättre eller gå ner i vikt så passar denna diet bra då man får äta god mat, men eftersom den är naturlig och inte processad, innehåller socker eller har tillsatta kemikalier så är denna typ av kost mindre kaloririk.

Kanske äter du redan enligt Paleo eller så vill du testa hur det är. Oberoende om du är en nybörjare eller veteran då det gäller Paleo, så kan du med våra leverantörers paleo matkasse få en matkasse full med råvaror och smakliga recept som passar en kost enligt Paleo-metoden – du kommer inte att ångra dig! Om du känner att paleo inte verkar vara för dig kan du läsa vidare på här på hemsidan och hitta erbjudanden som en Mat och Ro rabattkod eller liknande kampanjer.

De råvaror du får i en Paleo matkasse kan bestå av t.ex.

  • Magert kött av olika sort
  • Kyckling
  • Fisk och skaldjur
  • Ägg
  • Nötter
  • Grönsaker och rotfrukter
  • Frukt och bär
  • Vegetabiliska oljor

Nedpackat i din paleo matkasse finns enbart högkvalitativa råvaror som ofta är närodlade och/eller ekologiska. Du behöver bara komplettera med några få baslivsmedel så som salt, olja och vissa kryddor. Mer om vad som behöver kompletteras kan du läsa om på leverantörens hemsida.  Förutom råvaror och snabblagade och härligt goda recept, så är det bästa av allt är att du får allt detta levererat till din dörr, d.v.s. du behöver aldrig mer åka ner till din livsmedelsbutik för att handla inför dina middagar – om du inte själv vill såklart!

Paleo matkasse passar både dig som kanske inte har så hög kunskap inom Paleo-metoden eller som inte vill lägga tid och energi på att ta fram recept och handla råvaror som passar. Eller kanske är det så att du har blivit trött på dina gamla paleo recept och vill prova något nytt? Om du vill få inspiration, prova nya recept och vara säker på att du får i dig tillräckligt av alla näringsämnen och samtidigt få allt hemlevererat varje vecka så tycker vi att du ska prova konceptet genom att beställa en paleo matkasse hos någon av våra leverantörer! Du kommer inte att ångra dig. Annars kan du gå vidare och läsa vårt City Gross Matkasse omdöme här på sajten.

Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng