LCHF matkasse

Här kan du jämföra leverantörer som erbjuder LCHF matkassar.

VeckansMiddag

“Barnkasse” “Ekologisk” “GI” “Glutenfri” “LCHF” “Vegetarian” “Laktosfri”

VeckansMiddag levererar i Blekinge, Skåne, Halmstad, Växjö, Kalmar, Stockholm, Uppsala och Södertälje.

User rating:
8
2 City Gross Matkasse

City Gross Matkasse

“Barnkasse” “Ekologisk” “Glutenfri” “Laktosfri” “Vegetarian”

City Gross levererar till hela landet.

User rating:
6

Matkasse LCHF

LCHF matkasse innehåller råvaror och recept med Low Carb och High Fat i fokus, d.v.s. kost med en liten andel kolhydrater och en högre andel naturligt fett. Vill du gå ner i vikt så passar denna diet särskilt bra, då man får äta tills att man är mätt – något som inte kännetecknar många andra dieter. LCHF medför viktnedgång men även många andra hälsofördelar. Det som är unikt med LCHF är att man kan äta hur mycket man vill av sådant som i andra dieter anses vara felaktigt. T.ex. får man äta feta och goda råvaror t.ex. grädde, crème fraiche och kött, medan man till stor del utesluter kolhydraterna från sin kost. Frukt klassas som sötsaker då de innehåller kolhydraten fruktos och ska i LCHF dieten inte ätas i någon större mängd. Även bröd, potatis, pasta samt såklart godis ska undvikas om man följer LCHF dieten. I en LCHF matkasse har kostexperter redan gjort grovgörat åt dig. De har planerat och noggrant beräknat näringsvärdet för dina måltider. De har även tagit fram enkla och snabba men även goda recept, handlat in passande råvaror och levererar din matkasse direkt till din dörr. Kanske äter du redan enligt LCHF eller så vill du testa hur det är. Oberoende om du är en nybörjare eller veteran då det gäller LCHF, så kan du med våra leverantörers LCHF matkasse, som genomgått vårt bästa matkassen test, få en matkasse full med råvaror och recept som passar en kost enligt LCHF-dieten.

Mer om LCHF matkassar

Eftersom LCHF är annorlunda upplagt än många andra dieter så kan det kännas svårt att komma igång och planera sin kost så att man får i sig tillräckliga mängder av de olika näringsämnena som kroppen är i behov av. Att ändra sättet att komponera sina måltider och vilka råvaror man ska använda sig av kan vara en utmaning. Just därför har några av våra leverantörer tagit fram en LCHF matkasse som har just det innehåll av råvaror och recept som är optimala för en LCHF diet.

De råvaror du får i en LCHF matkasse kan bestå av t.ex.

  • Kött
  • Fisk och skaldjur
  • Ägg
  • Smör och andra mejeriprodukter
  • Nötter
  • Grönsaker

LCHF matkassar innehåller alltid högkvalitativa råvaror som ofta är närodlade och/eller ekologiska. I kassarna får du alla råvaror du behöver utan att du behöva komplettera med något annat för att kunna laga enligt medföljande recept. Men det bästa av allt är att du får matkassar till dörren, d.v.s. du behöver aldrig mer traska ner till livsmedelsbutiken – om du inte själv vill!

Kolhydratmängden i leverantörernas matkassar är ofta inte uträknad, men tumregeln är att samtliga råvaror ska innehålla max 5 gram kolhydrater per 100 gram. Dessutom är råvarorna mestadels svenska och ekologiska. LCHF matkasse passar dig som kanske inte har så hög kunskap inom LCHF eller inte vill lägga tid och energi på att ta fram recept och handla råvaror som passar. Om du vill få mer information kan du läsa våra matkasserecensioner och ta del av en Årstiderna rabattkod som ger dig extrapris på din första matkasse.

Vad är LCHF?

Kan LCHF matkasse verkligen vara bra om man vill gå ner i vikt och må bra? Svaret är ja. En kost som är kolhydratfattig och som innehåller högre andel fett, innebär i praktiken att blodsockernivån kan hållas stabilt och att hormonet insulin sjunker. Med det sagt så kommer du känna dig mättare och din fettförbränning kommer att öka. Eftersom det har gjorts en hel del studier kring LCHF med resultat som visar på att LCHF effektivt fungerar vid behandling av t.ex. övervikt och diabetes, har till och med Socialstyrelsen godkänt lågkolhydratkosten i de fall man vill behandla t.ex. övervikt eller diabetes typ 2. Det man bör tänka på som diabetiker är att man bör vara extra noggrann med sina blodsockerkontroller när man påbörjar en LCHF-kost. Medicinbehovet kan nämligen minskas därför bör medicindosen sänkas vid behov. Ta därför gärna kontakt med din läkare innan du startar, så får du mer information och råd.

Fram till för cirka 10 000 år sedan bestod människans kost av det som fanns i naturen, d.v.s. långsamma kolhydrater, kött, fisk, ägg och mjölkprodukter. När människan började bruka jorden och odla ökade mängden stärkelserika livsmedel och numer äter vi produkter som tillverkas eller bearbetas i fabriker och som till stor del består av snabba kolhydrater t.ex. bröd, pasta, ris. Tyvärr har människans kropp inte hunnit anpassa sitt sätt att reagera på dessa ”nya” produkter, vilket man kan se genom att andelen överviktiga och feta personer har tredubblats vara på cirka 30 år. Man skulle kunna titta på orsak och verkan, och ser vi tillbaks till 80-talets antifettpropaganda som då uppstod med en trend av dieter där fett utsågs vara boven i dramat, och ökningen av överviktiga är orsaken påvisad – fett är inte dåligt om det är naturligt. Även om man har tagit bort mycket av det naturliga fettet från kosten och ersatt dessa med kolhydrater och lightprodukter så har alltså andelen ändå ökat kraftigt. I Sverige åt man i genomsnitt år 2008 cirka 40 kilo socker per person och år, men många äter inte fett i någon större mängd, så varför denna ökning av andelen överviktiga? En kost utan naturligt fett och med många kalorier är ingen lösning till detta problem, utan tvärtom, detta har istället gjort att människor har ökat i vikt.

Detta västerländska hälsoproblem kan ha att göra med att samtliga kolhydrater måste brytas ner av kroppen när de hamnar i magen, resultatet blir enkla sockerarter. När dessa kommer ut i blodet höjs blodsockret och insulin produceras i högre mängd. Insulin hindrar dels kroppens fettförbränning men det lagrar även överskottet av näringen i fettcellerna. Då näringen tar slut så blir man återigen sugen på något sött, d.v.s. efter bara ett litet tag så äter man mer eftersom man är hungrig. Processen är därmed igång och man går successivt upp i vikt och då särskilt andelen kroppsfett. Om man istället kan stabilisera blodsockernivån produceras även mindre av hormonet insulin, vilket ökar kroppens fettförbränning och ökar även frisättningen av fett från fettvävnaden. Resultatet av detta blir att man successivt går ner i kroppsfett. Vill du göra viktnedgången enkel eller bara må bättre och känna dig mätt – prova då en LCHF matkasse. Du kommer inte att ångra dig! Om du är osäker på om LCHF är någonting för dig kan du fortsätta läsa vår Food Monkey omdöme eller läsa vidare om någon annan specialkost.

Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng