GI Matkasse

Här kan du läsa mer om och jämföra leverantörer som har GI matkassar.

VeckansMiddag

“Barnkasse” “Ekologisk” “GI” “Glutenfri” “LCHF” “Vegetarian” “Laktosfri”

VeckansMiddag levererar i Blekinge, Skåne, Halmstad, Växjö, Kalmar, Stockholm, Uppsala och Södertälje.

User rating:
8

Matkasse GI

GI matkasse innehåller recept och råvaror för dig som vill äta enligt GI-modellen. En färdig matkasse gör matlagningen enkel med väl beprövade, välsmakande, hälsosamma och inspirerande recept. Dessutom finner du alla nödvändiga råvaror till nyttig och näringsrik mat med lågt glykemiskt index i kassen, så du slipper traska ner till dagligvarubutiken för att kunna laga recepten.

Samtliga maträtter som ligger grund till matkassens innehåll har en bra balans mellan nyttiga kolhydrater, kvalitativa proteiner och naturliga fetter som följer livsmedelsverkets näringsrekommendationer för god hälsa.

Förutom GI matkassar finns det även något som kallas för GI-boxen. Denna box är unikt framtagen och anpassad för att det ska vara enkelt, praktiskt och snabbt att äta enligt GI-modellen. Dessa boxar består av välsmakande färdiglagade måltider som är fulla av långsamma kolhydrater och andra nyttigheter och smak oerhört gott. Köp GI-boxen om du vill få ett enkelt sätt att uppnå en näringsmässigt balanserad kost samtidigt gör ditt intag av GI-riktiga måltider smidigare och enklare i din vardag. Innehållet i boxen består av råvaror som ger en god balans mellan nyttiga kolhydrater, kvalitativa proteiner och naturliga fetter.  Måltiderna ger goda förutsättningar för att du ska kunna gå ner i vikt eller bra må bra i allmänhet.

Vad är GI?

Fokus i GI-metoden ligger på kolhydraternas kvalitet, men det är mer än så. Genom att äta enligt GI-metoden, så äter man även nyttiga fetter och en hel del kvalitativt protein. Den möjliggör en sund viktminskning och viktkontroll, men även att i allmänhet bli mer hälsosam via sin kost. Basidén bakom GI-modellen är att kolhydrater är den viktigaste energikällan, och att kostens kolhydrater bör bestå av grövre och långsammare typ, för att man ska hålla sig mätt längre och få en lägre insulinproduktion. Detta gynnar fettförbränning och gör att fettinlagring minskar. Att äta enligt GI-modellen innebär helt enkelt att man äter en kost som innehåller kolhydrater med lågt glykemiskt index. Dessa bryts långsamt ner av våra kroppar, vilket gör att man känner sig mindre hungrig och blir på bättre humör. Metoden används ofta vid önskad viktnedgång, för allmän bättre hälsa och mer energi. Låter det frestande? Prova en GI matkasse – du kommer inte att ångra dig.

Leverantörerna erbjuder framför allt lokalt producerade och odlade råvaror i sina matkassar – gärna även ekologiskt. Grundidén till en GI matkasse är att det ska vara enkelt, gott och så naturligt som möjligt att kunna följa GI-modellen. Leverantören planerar, handlar in färska råvaror och levererar dessa direkt till dig tillsammans med enkla och näringsrika recept. Dessutom försöker leverantörerna undvika halvfabrikat, light-produkter och onödiga tillsatser som är ofta förekommande i olika livsmedel. Läs mer om våra leverantörer som vårt Linas Matkasse omdöme innan du bestämmer dig.

GI står för Glykemiskt index och är ett mått på hur blodsockret påverkas av de livsvaror man äter. Ju högre värde desto snabbare höjs blodsockret och fettförbränningen avtar, medan kroppens fettinlagring ökar. Enligt GI-modellen ska man försöka utesluta kolhydrater som snabbt påverkar blodsockret och i stället lägga fokus på att få i sig kolhydrater med ett lågt glykemiskt index.

Vad innehåller en GI matkasse?

Varorna är i en GI matkasse är därför noggrant utvalda av leverantören för att innehålla ett så lågt GI-index som möjligt, d.v.s. det påverkar blodsockret så sakta det går.

Här listar vi något urplock av råvaror som en GI matkasse kan innehålla:

 • Mejeriprodukter: Grädde, ost, crème fraiche och mjölk
 • Stärkelse: Fullkornsris, bulgur och fullkornspasta
 • Grönsaker: Vitlök, purjolök, rödlök, tomater, paprika, zucchini, aubergine och sallad
 • Frukt: Katrinplommon och äpple
 • Kryddor: Persilja och Chili
 • Baljväxter: Vita böner och kikärtor
 • Såser: Pesto
 • Kött, Fisk, fågel och skaldjur: Fläskkött, kalvfärs, fisk, kyckling och räkor
 • Charkuteriprodukter: Bacon, chorizo

En exempelmeny för en vecka (ett exempel taget från en av våra leverantörer)

 • Måndag: Bönsoppa med choritzo
 • Tisdag: Fiskgratäng med räkor och dill
 • Onsdag: Kalvfärsbiffar med dijon-crème och rostade grönsaker
 • Torsdag: Kycklingpasta med pesto
 • Fredag: Fläskgryta med plommon

GI matkasse – ger många fördelar

 • Det är enkelt att äta hälsosamt och gott med GI-matkasse
 • GI matkasse passar alla, både barn och vuxna
 • Alla näringsämnen är noga uträknade
 • Du får prova på nya recept och andra kolhydratkällor som du annars inte hade provat
 • Du får färdiga matkassar levererade direkt till dörren

En GI matkasse gör att du inte behöver ägna tid och ork åt planering, inköp eller att bära hem råvaror från livsmedelsbutiken – i alla fall inte det som behövs för veckans middagar. Olika leverantörer erbjuder olika matkassar, t.ex. kan man bestämma hur många middagar du får med i kassen och för hur många personer. Vissa leverantörer har även kampanjer där du kan få specialpris på din kasse. Ett bra exempel på det är City Gross Matkasse rabattkod som du ibland kan hitta på sajten. Du kan till exempelvis abonnera på en matkasse med fem middagar för fyra personer eller en matkasse som innehåller tre av veckans middagar, för att tillaga efter egna recept på veckans övriga dagar.

GI matkasse är en matkasse som passar alla. Du får recept och råvaror för att laga riktigt nyttiga och mättande måltider med lågt GI som fungerar för hela familjen. Balansen mellan långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och kvalitativa proteiner gör att denna diet är hälsosam för alla. Dessutom är det enkelt att anpassa denna diet, t.ex. om man tränar mer än en ”normal” person kan man välja att äta lite extra av någon av t.ex. ris och grönsaker.

Som med alla matkassar så levereras matkassen, fullmatad med enkla och goda recept samt färska råvaror direkt hem till din dörr varje. Leverantörerna försöker så långt det går att samtliga ingredienser bör vara producerade lokalt, gärna ekologiskt, och köttet kommer alltid från bönder i Sverige. Recepten är dessutom lättlagade och menyn varierar från dag till dag och vecka för vecka.  Leverantörernas tjänst innebär att kostexperter planerar och beräknar ingrediensers och måltidernas kompletta näringsinnehåll. Hos oss på Allt om Matkassar vill vi hjälpa dig att svara på frågan: vilken matkasse är bäst för mig? Om du känner dig sugen på att prova GI så rekommenderar vi en kasse från leverantörerna i listan. Med en GI matkasse kan du äta bättre, uppnå din drömvikt, bättre hälsa, få mer energi. Du får även mer tid till annat då du överlåter planering, inköp och leverans av livsmedlen till experter.

Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng