Barnkasse

Vilken matkasse är bäst för barn? Här kan du läsa mer och jämföra leverantörer som erbjuder matkassar för barn och familjer. Hos de allra flesta barnfamiljer råder full aktivitet då jobb, skola och förskolan är över för dagen. Då ska det lagas mat och däremellan behövs det kanske även handlas inför matlagningen.

Rekommenderas Middagsfrid

Middagsfrid

“Vegetarian” “Barnkasse”

Middagsfrid levererar i hela landet.

User rating:
9
2 Matkomfort

Matkomfort

“Barnkasse” “Vegokasse”

Matkomfort levererar i Stockholm och Uppsala.

8
3 VeckansMiddag

VeckansMiddag

“Barnkasse” “Ekologisk” “GI” “Glutenfri” “LCHF” “Vegetarian” “Laktosfri”

VeckansMiddag levererar i Blekinge, Skåne, Halmstad, Växjö, Kalmar, Stockholm, Uppsala och Södertälje.

User rating:
8
4 Linas Matkasse

Linas Matkasse

“Barnkasse” “Vegetarian”

Linas Matkasse levererar till hela landet.

User rating:
8
5 City Gross Matkasse

City Gross Matkasse

“Barnkasse” “Ekologisk” “Glutenfri” “Laktosfri” “Vegetarian”

City Gross levererar till hela landet.

User rating:
6

Matkasse för barn

Barnkasse är ett koncept som fokuserar specifikt på barns preferenser då det gäller mat. Det kan, som de allra flesta vet, vara svårt att få till mat som passar de smås smaklökar. Dessutom vill man som förälder gärna få till något som är nyttigt eller i alla fall något som barnen faktiskt äter, samt något som inte kräver allt för stor insats, d.v.s. något som inte är för krångligt och som inte tar för lång tid. Därför underlättar det om maten är lättlagad och att den kan lagas till och serveras relativt snabbt. Här jämför vi leverantörer som erbjuder en barnkasse eller familjekasse. Ibland kallas barnkassen även för familjekasse, och hos vissa leverantörer finns det även laktos- och glutenfria versioner att köpa. En barnkasse som är laktos- eller glutenfri är alternativ med nyttig mat speciellt anpassad för laktos- eller glutenkänsliga familjemedlemmar.

Prova en barnkasse

Eftersom leverantören planerar, handlar och levererar recepten och råvarorna till dörren kan du få både en god och sund kost men även spara tid. Förutom det, blir det roligare att laga maten då allt finns hemma. Dessutom får du prova nya recept och råvaror som du annars kanske inte hade gjort. Varför inte göra egna fiskpinnar eller pizza, där även barnen kan hjälpa till? De goda men samtidigt enkla recepten baseras bl.a. på färskt svenskt kött, kyckling och fisk samt även säsongens bästa frukter och grönsaker. En stor andel av våra leverantörers barnkassar består av ekologiska råvaror.

Våra leverantörer av matkassar för barn vill ge er de bästa förutsättningarna och skapa bäst matkasse för att samtliga i familjen ska bli mätta och belåtna. Eftersom barn tycker om vissa maträtter har många leverantörer även valt att ha återkommande menyer – allt för att barnen ska känna igen sig. Många gånger kanske man själv lagar halv- eller helfabricerade maträtter för att det ska vara enkelt och gå snabbt, men leverantörerna av barnkassar försöker alltid leverera enkla och snabba recept där maten lagas från grunden. Ibland kan detta med enkelhet och snabbhet som eftersöks av föräldrar när det kommer till matlagning leda till att leverantörerna t.ex. väljer att ta med vissa färdiga såser, eller att de valt en annan typ av grönsak i sina recept som tar kortare tid att tillredas än de som man annars kanske är van att ha.

En barnkasse kan se lite olika ut hos de olika leverantörerna vilket innebär att du ska jämföra matkasse innan du bestämmer dig. För barnkassar är fokus är alltid detsamma – det ska vara mat som är varierad och näringsrik samt ska det vara extra lättlagat och passa barns smakpreferenser. Leverantörerna försöker skapa så sunda middagar som möjligt med sina enkla och lättlagade, goda, näringsrika och välbalanserade recept. Barnens favoriträtter återkommer relativt ofta, ibland med en liten tvist, vilket gör maten till något att se fram emot. Med fördefinierade och varierad meny med milda smaker, kan alla familjer få en bra kost som går hem hos samtliga familjemedlemmar.

Exempel på måltider från menyn:

 • Panerad fiskburgare serverad med remouladsås och potatismos
 • Ugnspannkaka med bacon serverad med lingonsylt
 • Vitlöksdoftande kyckling serverad med pasta
 • Chili Con Carne serverad med ris
 • Burrito med strimlad karré serverad med tillbehör

Hos vissa leverantörer finns samtliga matvaror med i kassen, medan hos några behövs det några få kompletterande smaksättare som ofta återkommer i leverantörens recept, d.v.s. saker som du bör ha hemma. Dessa kan exempelvis vara någon olja och vissa kryddor, men detta kan du läsa om på respektive leverantörs hemsida. Hos vissa leverantörer erbjuds det roligt pyssel i kassen och hos vissa avslutas veckan med ”fredagsmys”. Ibland består din barnkasse av klassiska maträtter, ibland har kocken och kostexperterna tagit fram helt nya rätter. Recept, råvaror och ingredienser som passar för den aktiva familjen. Det finns olika varianter på barnvänliga matkassar hos de olika leverantörerna, både i storlek och i antal middagar per vecka.  Du kan alltså finna allt ifrån 3 middagar för 4 personer till 5 middagar för 6 personer.

Vad innehåller barnkassar?

Ett urval av råvaror och andra produkter som kan förekomma i våra leverantörers barnkasse:

Färskt svenskt kött, fisk och fågel (klart för tillagning), t.ex,

 • Fläskkött: fläskfilé och korv
 • Nötkött: köttfärs och lövbiff
 • Lammkött: lammfärs
 • Viltkött: renskav och viltfärs
 • Fågel: kycklinglår och kalkonfilé
 • Färsk fisk: lax och sej
 • Skaldjur: räkor
 • Mjölkprodukter: matyoghurt, crème fraiche, olika sorters ost och grädde
 • Spannmål: pasta och bröd
 • Sojaprotein, t.ex. sojabönor
 • Nötter: cashewnötter, mandel, jordnötter
 • Grönsaker: Champinjoner, selleri, grillad paprika, gul lök, morötter, kronärtskockhjärtan, potatis och tomat
 • Frukt: Typer varierar efter säsong
 • Kryddor: Senap, chili

Ett stort plus med din barnkasse är att du slipper tänka på vad du ska handla för råvaror, då leverantörerna noga väljer råvaror som kommer från den svenska marknaden och i de allra flesta fall är de även ekologiska. Leverantörerna försöker hålla sig till lokala odlare och producenter, och då det är möjligt även så ekologiska produkter som möjligt. Därför kommer du, i de allra flesta kassarna, att få högkvalitativa färska råvaror efter säsong. Priset varierar beroende på leverantör så kika  runt här på sidan om du kan hitta någon kampanj såsom en Middagsfrid rabattkod som ger dig specialpris på din första kasse. Eftersom leverantörerna eftersträvar att erbjuda så naturliga produkter som möjligt, kommer ni inte finna halvfabrikat, light-produkter eller andra onödiga tillsatser i någon större utsträckning.

För att det ska gå än snabbare att tillaga och serveras och för att du ska spara ännu mer tid så förbereder leverantörerna råvarorna t.ex. genom att packa ner rivna morötter i stället för hela morötter eller strimlad kycklingfilé istället för hela delar. Många av färskvarorna i din barnkasse levereras skalade, strimlade och tärnade, så att du slipper göra detta.

Andra fördelar med matkasse är att matkontot antingen minskar eller förblir detsamma, medan många till och med får över till sin egen matlåda. Eftersom allt är noga beräknat av leverantörerna så kommer allt att gå åt under veckan, d.v.s. du kastar inte bort något för att du inte använt det. Om du inte känner dig övertygad så kan du fortsätta läsa vårt Gastrofy omdöme. Annars avslutar vi här med ett enkelt citat: Barnkasse – En familjefavorit helt enkelt!

Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng