Hur funkar det?

Sedan matkassekonceptet uppfanns 2007 av Kicki på Middagsfrid har matkasseboomen varit ett faktum. Idag finns det ett flertal leverantörer på marknaden och även fast de alla är unika på olika vis fungerar de på ungefär samma sätt. De finns där för att underlätta din vardag genom att leverera färdiga recept samt de matvaror som behövs för att tillaga dessa ända hem till din dörr. Dessa recept är ofta planerade av professionella kockar eller dietister som gör allt för att du ska kunna äta en god, sund och varierad kost.

Hur fungerar matkassar

Så går du tillväga för att beställa din matkasse

Till att börja med behöver du hitta en matkasse som passar dig. Att tänka på när du gör detta är att kolla så att företaget levererar till dit du bor. De flesta levererar idag till Stockholm, Göteborg och Malmö men de större företagen som till exempel Linas Matkasse och City Gross levererar till större delen av landet.

För hjälp att välja rekommenderar vi att du klickar dig till vår startsida där vi rankar de bästa matkassarna just nu.

Beställningsprocessen

  • Registrera dig på leverantörens hemsida och uppge namn, adress och eventuell portkod.
  • Välj den variant på matkasse du vill beställa.
  • Välj betalsätt (de flesta matkasseleverantörer erbjuder kortköp eller faktura).
  • Din matkasse levereras hem till din dörr kommande vecka (oftast söndag eller måndag).
  • Väljer du att prenumerera kommer en ny matkasse hem till dörren varje (alternativt varannan) vecka, med nya och spännande recept.

Storleken på matkassar varierar men de vanligaste brukar vara för fyra personer till fem middagar. Givetvis finns det många alternativ för 2 personer och uppåt. Vill du veta mer kan du kika in på sidan ”Jämför matkassar” för att läsa mer om de olika leverantörerna, deras kassar samt ta del av våra rabattkoder.

Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng