Food Monkey Foodie Lover – Del 4

Dags att laga veckans sista recept från Food Monkey matkasse. Snön vräker ner och det blåser kallt. En perfekt dag för en värmande soppa. På vägen hem från morgonens promenad stannar jag på bageriet och köper med mig ett fint surdegsbröd.

Svampsoppa med gratinerat surdegsbröd.

Jag börjar med att skiva de färska champinjonerna lite grovt och fräser dem i olja och smör. De får gosa till sig i kastrullen tills de får lite fin färg. Under tiden passar jag på att skala och skiva en halv gul lök. Jag häller sedan ner kycklingbuljong, vatten, rödvin och grädde i kastrullen. I med den gula löken och de torkade kantarellerna. Hela härligheten får sedan puttra på medelvärme i ca 15 minuter. Jag smakar av med soja och salt.

Ugnen värms till 200 grader. Två rejäla skivor levainbröd breds med smör och på med rejält med riven parmesanost. Gratineras i ugnen. Galet gott!

Sedan skivar jag champinjoner och shiitakesvamp som steks i en klick smör tills de fått fin färg. Smakas av med salt. Sedan mixar jag svampröran från kastrullen med handmixer till den blir lite halvslät. Häll upp i en djup tallrik, toppa med den stekta svampen och servera med det gratinerade surdegsbrödet. Njut!

Soppan var verkligen god. Som alla rätter denna veckan så var receptet enkelt att laga och väldigt smakrikt. Det här kan man verkligen bjuda sina gäster på utan att skämmas.

Slutbetyg: 6 av 6 matkassar

Är verkligen nöjd och överraskande glad över veckans matkasse och dess fina recept. Ett extra plus för charmig paketering. Högsta betyg för Food Monkey! För att se andra matkasseleverantörer, kika på vår sida där vi jämför matkassar.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng