Food Monkey Foodie Lover – Del 3

Idag var det dags att tillaga recept nr 3 i veckans påse från Food Monkey. Dagen bjöd på kryddig fläskkarré med gurka, isbergssallad och yoghurt, serverat i pitabröd. Återigen en väldigt enkel och lättlagad rätt med massor av goda smaker. Den här skulle jag även kunna tänka mig som en lämplig lunch efter en dag ute i snön. Alltid mysigt med mat som ätas med händerna tycker jag. Alla Food Monkeys kassar är ekologiska och du vet väl att du får 10% rabatt när du anger koden ”matkassar”. Nåväl, nu till dagens rätt.

Kryddig fläskkarré i pitabröd

En halv gul lök skalades och strimlades. En halv röd paprika kärnades ut och sedan strimlades även den. Sedan var det dags att skära fläskkarrén i strimlor. Stekpannan hettades upp med en klick smör. I med fläskkarrén som sedan bryntes på båda sidor. I med den gula löken och paprikan. När även det har fått en fin färg så sänktes värmen. Krydda med paprikapulver, chiliflakes, salt och svartpeppar. Jag tillsatte även en liten extra klick smör för lite extra smak och kärlek. Låt stå några minuter på svag värme.

Dags att fixa salladen. Jag tog osthyveln och hyvlade 1/4 gurka tunt. Strimlade isbergssallad. Detta lades i en skål där jag gjort en dressing på olivolja, balsamvinäger , salt och chiliflakes. Bland ihop ordentligt. Sedan värmde jag pitabröd lite lätt. Dags att montera och servera. Avsluta med en rejäl klick yoghurt. Ät och njut!

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng