Food Monkey Foodie Lover – Del 2

Idag var det dags för mig att laga rätt nummer två ur kassen från Food Monkey. Du visste väl att du får 10% rabatt hos Food Monkey om du använder vår rabattkod ”matkassar”! Det här var en riktig höjdare. Men låt oss ta det hela från början.

Penne i ugn med lammfrikadeller

Jag började med att sätta ugnen på 200 grader. En stor gul lök hackades. Hälften stekte jag i olja  och ställde sedan åt sidan för en stund. Andra hälften av lökhacket frästes också i olja tillsammans med ett par vitlöksklyftor, 1/2 dl olivolja, 1 msk tomatpuré och en burk krossade tomater. Tomatsåsen fick sedan sjuda på låg värme under lock i ca 20 min. Sedan smakades den av med salt, svartpeppar och rikligt med grovt hackad basilika.

Sedan var det dags att göra frikadellerna. I en skål blandade jag lammfärs, lökfräset, 1 ägg, 1/2 dl ströbröd, 1/2 dl vatten och 1 dl riven parmesan.

Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull.

Jag rullade stora bollar av färssmeten. Jag gjorde sex stycken. Sedan lade jag ner dem i det kokande vattnet och de fick sjuda i ca 4 minuter. Det är så fiffigt att de flyter upp till ytan när de är klara. Mycket smarta bollar. Lyfte upp dem ur vattnet med en hålslev och lade ner dem i tomatsåsen. Sedan öste jag i pastan i vattnet som frikadellerna kokat i. Så medan pastan kokades nästan klar fick frikadellerna puttra i den goda tomatsåsen.

När pastan var klar slog jag bort vattnet och lät den rinna av innan jag lade ner pastan, frikadeller och tomatsås i en ugnsfast form. Rev en rejäl hög med parmesan som jag strödde över hela härligheten. In i ugnen. Gratinerades i ca 12 minuter. Klart! Serverades med lite färsk basilika och en del riven parmesan.

De bästa matkassarna har just såna här recept. Enkelt kan och väldigt lätt att laga. Det här receptet kan båda dubbla och trippla till en större bjudning, vilket jag definitivt kommer att göra!

Slutbetyg: 6 av 6 matkassar.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng