Food Monkey Foodie Lover – Del 1

Den här veckan testar vi Food Monkey matkasse, enkel och ekologisk mat. Superkul med matkassar som fokuserar på ekologisk mat. Om du vill prova en kasse från Food Monkey får du 10% rabatt med vår rabattkod ”matkassar”.

Leveransen kom i god tid på eftermiddagen, det uppskattar jag verkligen. Tyvärr missade killen en av påsarna, men han ringde och meddelade att han var på väg tillbaka innan jag ens hunnit upptäcka missen! Fina påsar med Food Monkeys logga på, fullproppade med fräscha råvaror. Lite extra förtjust i de små pappåsarna med färsk svamp, olika lökar och kryddor. I den ena påsen låg även ett recepthäfte.

Kycklingschnitzel med rött ris och kålsallad

Idag valde jag att laga kycklingschnitzel med rött ris och kålsallad. Blev först lite förvirrade när jag läste igenom receptet, då det stod att ugnen skulle värmas upp till 220 grader. Inget konstigt i sig, men jag såg ingen del i receptet där ugnen nämndes och skulle användas.

Började med att mäta upp det röda riset, som ska kokas i lättsaltat vatten ca 30 minuter och därefter stå och vila ca 10 minuter. Vi fick en härlig kycklingbröstfilé som skulle bankas ut och sedan kryddas med salt och svartpeppar. Vispade upp ett ägg i en skål och mätte upp vetemjöl och ströbröd i separata skålar. Sedan vände jag den fina utbankade kycklingen i vetemjöl, uppvispat ägg och avslutningsvis ströbröd. Sedan stektes den i smör ca 5 minuter/sida. Den fick sedan vila i pannan tills det var dags att servera.

Under tiden kycklingen puttrade i stekpannan så strimlade jag rödkål, savojkål och en schalottenlök. Dessa härligheter stektes sedan i olja. Smakades sedan av med salt, svartpeppar och rödvinsvinäger. En rejäl näve persilja hackades. När riset var färdigkokt blandades det ner i den stekta kålsalladen och toppades med persiljan. Klart att läggas upp på en tallrik och serveras med en citronklyfta vid sidan.

Rätten var väldigt enkel att tillaga. Det som var mest tidskrävande var riset, allt annat gick väldigt snabbt. Kycklingen blev supergod och perfekt stekt. Kålsalladen var god, färggrann och lite spännande i smaken. En alldeles förträfflig vardagsrätt som passar alla i familjen utom kanske de allra minsta barnen.

Slutbetyg: 3,5 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng