Finns det matkassar som passar min diet?

Många tror att om du handlar med hjälp av matkassar får du inte välja alls vad du ska äta, och du kanske får en himla massa maträtter du inte vill eller kan äta av någon anledning. Många kanske vill underlätta sitt handlande men är rädda att de inte ska få i sig rätt mat, särskilt om man går på någon speciell diet. I och med att matkassefenomenet växt har dock också mängden olika sorters kassar blivit större. Jag skulle säga att matkassar i själva verket underlättar dieter och specialkost, då du själv slipper springa runt i butikerna och leta efter det du är på jakt efter.

Vilka specialkassar finns?

Det finns ett gäng olika matkassar med specialkost, och olika leverantörer erbjuder olika typer. En av mina favoriter som har många olika sorter är City Gross matkasse. De har bland annat en barnkasse, gluten- och laktosfritt alternativ och ”specialkasse”. De erbjuder även några varianter i samarbete med Viktväktarna.

En annan leverantör som har många olika alternativ är Mat & Ro. Även där kan du få både gluten- och laktosfritt, barnanpassat, anpassat för LCHF och GI samt vegetarisk kost. Nackdelen med Mat & Ro är att de bara levererar i Skåneområdet, men bor du där kan det ju passa alldeles utmärkt.

Någonstans du verkligen kan få precis vad du vill ha är Gastrofy matkasse. När plockar du nämligen ihop din helt egna matkasse, och väljer dina ingredienser själv. De har också flera olika kockar som finns där för att ge dig inspiration till nya rätter att laga. Det är dock inte lika smidigt som de andra matkassarna och vill du bara ha färdiga recept med ingredienser hem till dörren är inte detta kassen för dig.

Något vi fortfarande saknar är fler allergivänliga kassar, som ägg- eller mjölkfria sådana. Vi saknar också en vegansk matkasse, som vi skrev om här på Allt om Matkassar för några veckor sen.

Uppdatering 30/10: Nu har Årstiderna kommit med en vegansk matkasse.

Gå ner i vikt med hjälp av matkassar

Förutom att följa en diet du redan följer är matkassar ett utmärkt tillfälle att testa en ny diet eller kosthållning. Att följa nya dieter kan vara svårt, och istället för att du själv ska leta recept och matvaror i butikerna kommer maten hem direkt till din dörr. Varför inte testa på LCHF eller GI, eller kanske en vecka som vegetarian? Misstänker du att du kanske är allergisk mot något kan det också vara smidigt att testa med hjälp av en laktos- eller glutenfri matkasse.

Med matkassar kan du helt enkelt följa din kosthållning på ett smidigt sätt, eller testa en ny utan krångel. Prova matkassar ett tag för att få mer inspiration eller kör på en löpande prenumeration. Kika på vår sida där vi jämför matkassar för att hitta den som passar dig bäst!

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng