Linas kasse för två – Del 3

Redan vid första blicken på receptet visste jag att detta blir en bra dag. Biff, grön curry och kokosmjölk kan ju bara bli bra. Och det blev det verkligen. Otroligt snabbt och lättlagat. Älskar att biffen kommer strimlad.

Spicy beef med grön curry och kokosmjölk

Jag började med att finhacka ett par vitlöksklyftor och klyfta en halv rödlök. Därefter hettades stekpannan upp med lite olja och ner med den strimlade biffen. Frästes i ett par minuter. Ner med rödlöken, vitlöken och cirka 3 matskedar grön curry. Frästes ytterligare någon minut. Sedan blandades kokosmjölken ner tillsammans med 1 tsk strösocker och en halv kycklingbuljongtärning. Detta fick sedan sjuda 2-3 minuter.

Dags att tillsätta en halv ask kvartade körsbärstomater,en skivad schalottenlök och en halv ask babyspenat. Klart att servera med nykokt jasminris. Mums!!

Jag freestylade lite och tillsatte lite extra vispgrädde och en matsked extra med grön curry för att få lite med sås.

Jag är så imponerad av veckans maträtter, så genomtänkt och välplanerat för att minimera spill och maximera tidsbesparingen. Råvarorna är fina och fräscha. Det känns inspirerande och lyxigt. Jag är en rätt duktig och erfaren vardagsmatlagare men det här har verkligen varit så kul och framförallt jättegott. I morgon ska vi laga den sista rätten i veckans matkasse och jag ser redan fram mot det. Om du känner dig manad erbjuder vi nu en Linas Matkasse rabattkod när du beställer genom oss.

Slutbetyg: 5 matkassar av 6 möjliga.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng