Linas kasse för två – Del 2

Att många av matkassarna på marknaden innehåller fyra maträtter istället för fem var något jag ifrågasatt tidigare men efter lite eftertanke inser jag att det är väldigt praktiskt. För de flesta familjer – framförallt i mindre hushåll – kommer det nästan varje vecka minst en dag då man inte har tid att laga mat eller rent av är iväg på middag någon annanstans. Om det då skulle vara så att man ”missar” en måltid med sin matkasse skulle det i slutändan resultera i att man slänger massa mat. Därför vill jag påstå att det är väldigt bra och helt logiskt att det är på detta sätt.

Igår var en sådan dag och vi båda var ute på vift. Därför kommer nu idag recensionen för dag två med Linas Kasse för två!

Färsk gnocchi med ädelost, ostronskivling och rosmarinolja

Dagens recept var betecknat som ”Snabb” i beskrivningen vilket innebär att det totalt tar omkring 20 minuter att laga. Och snabbt och enkelt var det verkligen. Förväntningarna var ganska höga då rosmarin, vitlök, svamp och ädelost i sig är favoriter, men resultatet var lite sådär. Det var okej smak men här hemma är inte gnocchi någon favorit sedan tidigare och nu är vi övertygade. Men, smaken är som baken och plussidan var att receptet är otroligt enkelt att laga.

Vi började med att riva den färska rosmarinen och blanda med olja, vitlök, babyspenat, vatten och salt för att sedan mixa med stavmixer till en slät kräm. Ett päron klyftades, svampen strimlades och ädelosten smulades. Den färska gnocchin kokades i saltat vatten i en minut och sedan fick den rinna av medan stekpannan hettades upp med en rejäl skvätt olivolja i. Gnocchin och svampen frästes några minuter, därefter tillsattes rosmarinoljan, päron, ädelost och babyspenat. Blandades ihop och VOILA!!! Klart att servera.

Slutbetyg: 3 matkassar av 6 möjliga.

 

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng