Linas kasse för två – Del 1

Spänd av förväntan kom äntligen årets första söndag som för vår del även betydde årets första leverans från Linas Matkasse. Denna gången har vi beställt Linas kasse för två. Vid 20-tiden plingade det på dörren och matkassen levererades. Ordning och reda samt trevligt bud.

Maten var packad i en stor papperspåse som i sig innehöll en påse med kyl/frysvaror och en påse med grönsaker samt torrvaror. Till det kom veckans meny och recept i ett fint häfte. Menyn i sig fick vi reda på redan för några dagar sedan i ett mejl som dessutom tipsade om vad som är bra att ha hemma till veckans recept (ex. chiliflakes och japansk soja) samt annan bra information om den kommande veckan.

Pulled tuna tacos med friterad majs, tomatsalsa och avokadokräm

Receptet var enkelt och lätt att följa, inte speciellt svåra eller tidskrävande moment och väldigt roligt att laga. Vi började med salsan, finhackade silverlök och chili, kvartade tomater och blandade sedan detta med rivet limeskal, salt och saften av en lime. Därefter var det dags att fritera majsen. Mums!!! Det här blev en riktig höjdare för en som normalt inte äter burkmajs. Den avrunna majsen blandades med ett par matskedar vetemjöl som sedan frästes i rikligt med olja tills de blev krispiga och gyllenbruna. Avokadokrämen gjordes snabbt och enkelt av en avokado, lite grekisk yoghurt, vitlök, spiskummin och lite salt. Mixades med stavmixer.

Sista momentet var att fräsa silverlök och vitlök i olja i en kastrull, därefter tillsattes balsamvinäger, socker, spiskummin, ketchup, soja och chiliflakes. Detta fick puttra ihop några minuter innan jag blandade ner den avrunna tonfisken och pressade en lime över.

Dags att servera. Vi gladde oss åt att få fylla våra tortillabröd med godsakerna och gissa om vi njöt. Så otroligt goda smaker.

Slutbetyg: 6 matkassar av 6 möjliga med en extra bonus för majsen ;).

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng