City Gross Vegetariska matkasse – Del 5

Sista dagen av denna fina femdagarsvecka med City Gross Matkasse bjöd på Belugasås, en typ av tomatsås med belugalinser, samma typ av linser vi använde till soppan tidigare i veckan.  Ännu en kul ny typ av ingrediens som matkassarna visat mig!

Belugasås med picklad blomkål

Idag var det för ovanligheternas spaghetti som bas och vi började därför med att koka upp vatten till pastan. Därefter skalade och hackade vi en gul lök, skalade en vitlök och pressade den ner i en gryta där den fick steka tillsammans med den hackade löken i lite olja.

När löken blivit blank, rörde vi ner en stor klick tomatpuré, två deciliter belugalinser, en förpackning krossade tomater, en och en halv deciliter syrad grädde och 3 dl vatten. Grytan fick sedan sjuda i ca 25 minuter tills linserna blivit mjuka och smakades av med oregano, basilika, lite socker, salt och cayennepeppar.

Till såsen och pastan hackade vi blomkål fint och la i en skål. Sedan rörde vi ihop lite vatten, ättika och socker. Detta hälldes över blomkålen som fick stå i ett tag och ”picklas”.

Lagom till att pastan var färdigkokt var även belugasåsen klar varpå veckans sista matkasse måltid serverades och avnjöts.

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng