
Idag var det dags att laga lite vegetariska biffar. Rödbetsbiffar innehållande tofu stod på menyn och här kommer dagens matlagning!
Rödbetsbiffar med tofu & dillig blomkål
Dagens matlagning bestod av några få enkla steg. Vi började med att tvätta och klyfta 800 g potatis som sen fick ta plats på en plåt och rostas i ugn med salt och olja i 30 minuter.
När potatisen var i ugnen drog vi igång med biffarna. Tre stycken rödbetor skalades och revs fint ner i en bunke. Ner i bunken revs också ett paket tofu, 1 rödlök och en kvarts solovitlök. Allt blandades tillsammans med 1 deciliter mjöl, två ägg, lite basilika och salt o peppar. Av smeten i bunken skapade vi sedan lagom stora tunna biffar som stektes på medelhög värme i olja.
Till sist hackade vi blomkål och dill, blandade ihop det i en skål och saltade o pepprade.
Rödbetsbiffarna serverades sedan med rostad klyftpotatis, dillig blomkål och en klick yoghurt.
Slutbetyg: 3 av 6 matkassar