City Gross Vegetariska matkasse – Del 3

Plättar och pannkakor är något som de allra flesta älskar. Därför blir jag alltid lite extra glad när en matkasse kommer med ett matigare och lite annorlunda recept på dessa klassiker och det är precis vad det bjuds på i City Gross vegetariska kasse idag!

Spenatplättar med hummus, avokadosallad & caipirinhasås

Plättar med spenat stod på menyn och vi började med att mixa spenat grovt i en bunke. I denna bunke blandade vi sedan i mjöl, bakpulver, gräddfil och mjölk. Ingredienserna tillsattes successivt tills vi hade en färdig smet helt utan klumpar. Därefter vispade vi i ägg samt lite salt och peppar innan vi lät smeten stå och svälla ett tag.

Under tiden passade vi på att göra hummus! Ett paket kikärtor sköljdes ordentligt innan de mixades till en röra. I denna röra blandade vi sedan ner jordnötssmör, en pressad vitlöksklyfta, lite riven färsk ingefära, olivolja och vatten. Hummusen smakades till sist av med salt och peppar tills den fått den smak vi önskat.

Innan vi gav oss på stekningen av plättarna tärnade vi paprika och avokado samt blandade det med lite hackad spenat. Därefter stekte vi plättarna, ca 1/2 deciliter per plätt i smör.

När allt var stekt serverades spenatplättar med hummus, avokadosallad och caipirinhasås.

Slutbetyg: 5 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng