City Gross Vegetariska matkasse – Del 2

Andra dagen med City Gross var det rotsakssoppa på menyn!

Rotsakssoppa med krispig paprikatopp

Dagens matlagning började med att vi drog igång ugnen på 225 grader. Därefter skalade vi och tärnade vi potatis, morötter och palsternacka. Löken skalades och hackades fint. Allt detta stektes tillsammans med curry, chillipulver och en kvarts solovitlök som pressades ner.

När löken fått en blank färg var det dags att hälla på ca 8 deciliter vatten tillsammans med två tärningar grönsaksbuljong. Allt fick sedan sjuda under lock i ca 20 minuter. Samtidigt passade vi på att tillaga 1 decilite belugalinser enligt förpackningen i en egen kastrull.

Sedan skar vi två minibaguetter i små tärningar och la på en plåt med bakplåtspapper, ringlade olja över och toppade med lite salt. Plåten fick sen ta plats i ugnen för bakandet av krutonger (ca 10 minuter).

I väntan på att rotsakerna skulle mjukna och allt skulle bli klart pasasde vi nu på att tärna en paprika för att kunna toppa soppan med vid servering.

Då rotsakerna mjuknat mixade vi soppan grovt innan vi rörde i syrad grädde och smakade till sist av med salt och peppar. Lagom till att jag var klar med detta var även linserna och krutongerna klara för servering. Soppan serverades då toppad med belugalinser, paprika och krutonger!

Slutbetyg: 4 av 6 matkassar

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

 
Login/Register access is temporary disabled

Betala mindre för din matkasse!
Med vårt nyhetsbrev missar du inga erbjudanden och kan utnyttja din prenumeration till max.

Stäng